• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food Polysaccharides and Their Applications » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food Polysaccharides and Their Applications

ISBN-13: 9780824759223 / Angielski / Twarda / 2006 / 748 str.

Alistair M. Stephen; Glyn O. Phillips; Peter A. Williams
Food Polysaccharides and Their Applications Alistair M. Stephen Glyn O. Phillips Peter A. Williams 9780824759223 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food Polysaccharides and Their Applications

ISBN-13: 9780824759223 / Angielski / Twarda / 2006 / 748 str.

Alistair M. Stephen; Glyn O. Phillips; Peter A. Williams
cena 1317,00
(netto: 1254,29 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1259,35
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Comprehensive in scope, Food Polysaccharides and Their Applications, Second Edition explains the production aspects and the chemical and physical properties of the main classes of polysaccharaides consumed as food, highlighting their nutritional value and their technological characteristics. Chapters in this new edition detail the source, biosynthesis, molecular structures, and physical properties of polysaccharides. They also explore production and uses in food formulations; the effects of cooking and interactions with proteins, lipids, sugars, and metal ions; analytical methods, including identification and quantitative determination; and nutritional and ecological considerations with emphasis on genetic engineering of food crops. The editors carefully balance coverage of fundamental aspects and practical implications for the food industry. What s New in the Second Edition:

  • Explains the preparation of new starch esters and improved techniques for the production of acid-converted and oxidized starches
  • Details new information on the natural functions of cell wall polysaccharides of seeds in relation to their molecular structures, biosynthesis and enzymatic hydrolysis
  • Presents additional references that include those relating to IR and NMR spectrometric methods of analysis
  • "

    Kategorie:
    Technologie
    Kategorie BISAC:
    Technology & Engineering > Food Science - General
    Wydawca:
    CRC Press
    Seria wydawnicza:
    Food Science and Technology
    Język:
    Angielski
    ISBN-13:
    9780824759223
    Rok wydania:
    2006
    Numer serii:
    000036113
    Ilość stron:
    748
    Waga:
    1.46 kg
    Wymiary:
    25.76 x 18.44 x 3.96
    Oprawa:
    Twarda
    Wolumenów:
    01
    Dodatkowe informacje:
    Wydanie ilustrowane

    Introduction, Alistair M. Stephen and Shirley C. Churms
    Starch: Structure, Analysis, and Application, Henry F. Zobel and Alistair M. Stephen
    Modified Starches, Otto B. Wurzburg
    Starch Hydrolysates, Paul H. Blanchard and Frances R. Katz
    Cellulose and Cellulose Derivatives, Donald G. Coffey, David A. Bell, and Alan Henderson
    Galactomannans and Other Cell Wall Storage Polysaccharides in Seeds, Michael J. Gidley and J.S. Grant Reid
    Agars, Norman F. Stanley
    Gelling Carrageenans, Lennart Piculell
    Alginates, Kurt Ingar Draget, Størker T. Moe, Gudmund Skjåk-Bræk, and Olav Smidsrød
    Inulin, Anne Franck
    Pectins: Structure, Functionality, and Uses, J.A. Lopes da Silva, and M.A. Rao
    Bacterial Polysaccharides, V.J. Morris
    Gums and Mucilages, Peter A. Williams, Glyn O. Phillips, Alistair M. Stephen, and Shirley C. Churms
    Chitosans, Kjell M. Vårum and Olav Smidsrød
    Polysaccharides in Food Emulsions, George A. van Aken
    Polysaccharide Rheology and In-Mouth Perception, K. Nishinari
    Phase Behavior in Mixed Polysaccharide Systems, Vladimir Tolstoguzov
    Dietary Fiber, Andrew Chesson
    Genetic Engineering and Food Crops, Jennifer A. Thomson
    Detection and Determination of Polysaccharides in Foods, Yolanda Brummer and Steve W. Cui Index

    Glyn O. Phillips, Alistair M. Stephen

    Phillips, Glyn O. Glyn Philips is Chairman of Research Transfer Ltd ... więcej >


    Udostępnij

    Facebook - konto krainaksiazek.pl



    Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

    Partner Mybenefit

    Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

    Czytaj nas na:

    Facebook - krainaksiazek.pl
    • książki na zamówienie
    • granty
    • książka na prezent
    • kontakt
    • pomoc
    • opinie
    • regulamin
    • polityka prywatności

    Zobacz:

    • Księgarnia czeska

    • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

    1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

    © 1997-2022 krainaksiazek.pl
         
    KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
    Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
    KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
    Polityka prywatnosci - link
    Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
    Przechowalnia Przechowalnia