• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Novel Food Processing Technologies » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Novel Food Processing Technologies

ISBN-13: 9780824753337 / Angielski / Twarda / 2004 / 720 str.

Barbosa-Canovas; Barbosa-Canovas V. Barbosa-Canovas; Gustavo V. Barbosa-Canovas
Novel Food Processing Technologies Barbosa-Canovas                          Barbosa-Canovas V. Barbosa-Canovas Gustavo V. Barbosa-Canovas 9780824753337 CRC - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Novel Food Processing Technologies

ISBN-13: 9780824753337 / Angielski / Twarda / 2004 / 720 str.

Barbosa-Canovas; Barbosa-Canovas V. Barbosa-Canovas; Gustavo V. Barbosa-Canovas
cena 1263,03
(netto: 1202,89 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1208,97
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

This book, developed from the results of the Emerging Technologies for the Food Industry symposium held in Madrid, spotlights recent innovations in food processing technologies. Novel Food Processing Technologies covers a range of food processing treatments that meet current demands for added value and guaranteed safety and contains separate sections dedicated to high pressure, pulsed electric fields, microwave applications, freezing and packaging methods, and predictive microbiology. The authors address a full range of issues related to quality and safety in the food industry and their coverage includes the description of various modeling systems and their impact on food microbiology.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Health & Fitness > Diet & Nutrition - General
Wydawca:
CRC
Seria wydawnicza:
Food Science and Technology
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780824753337
Rok wydania:
2004
Wydanie:
Collectors Ed/
Numer serii:
000036113
Ilość stron:
720
Waga:
1.36 kg
Wymiary:
25.96 x 17.98 x 3.76
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Present Status and the Future of PEF Technology, G.V. Barbosa-Canovas and D. SepulvedaMicrobial Inactivation by Pulsed Electric Fields, R. Pagan, S. Condon, and J. RasoInactivation Kinetics of Microorganisms by Pulsed Electric Fields, M. Rodrigo, A. Martinez, and D. RodrigoDoes High-Intensity Pulsed Electric Fields Induce Changes In Enzymatic Activity, Protein Conformation, and Vitamin and Flavor Stability?, O. Martin-Belloso, S. Bendicho, P. Elez-Martinez, and G. V. Barbosa-CanovasPulsed Electric Field-Assisted Extraction of Juice from Food Plants, E. Vorobiev, A. Baset Jemai, H. Bouzrara, N. Lebovka, and M. BazhalApplication of PEF on Orange Juice Products, D. Rodrigo, F. Sampedro, A. Martinez, M. Rodrigo, and G.V. Barbosa- CanovasPEF-A Food Industry's View, H. LelieveldFundamentals and Applications of High Pressure Processing to Foods, J. Welti-Chanes, A. Lopez-Malo, E. Palou, D. Bermudez, J.A. Guerrero-Beltran, and G.V. Barbosa-CanovasThermodynamic Aspects of High Hydrostatic Pressure Food Processing, G. V. Barbosa-Canovas and J. J. RodriguezHigh-Pressure-Assisted Heating as a Method for Sterilizing Foods, V.Heinz and D. KnorrFreezing and Thawing of Foods Under Pressure, P.D. SanzStarch and Other Polysaccharides Under High Pressure, F. Ferna´ndez-Martin, G. Tabilo-Munizaga, and G. V. Barbosa-CanovasAdvances in Use of High Pressure to Processing and Preservation of Plant Foods, M. Pilar Cano and B. de AncosHigh-Pressure Applications on Myosystems, P. Montero and M. Gomez-GuillenHigh-Pressure Processing of Milk and Dairy and Egg Products, B. Guamis, R. Pla, A.J. Trujillo, M. Capellas, R. Gervilla, J. Saldo, and J. YusteCommercial High-Pressure Equipment, J. HjelmqwistFood Irradiation-An Emerging Technology, J. H. MoyUltraviolet Light and Food Preservation, A. Lopez-Malo and E. PalouMicrobial Inactivation by Ultrasound, S. Condon, J. Raso, and R. PaganUse of Magnetic Fields as a Nonthermal Technology, G. V. Barbosa-Canovas, B. G. Swanson, M. Fernanda San Martin G., and F. HarteNonthermal Technologies in Combination with OtherPreservation Factors, J. Raso, R. Pagan, and S. CondonSous Vide/Freezing Technology for Ready Meals, F.S. Tansey and T.R. GormleyAdvances in Ohmic Heating and Moderate Electric Field (MEF) Processing, S. K. SastryRadio-Frequency Heating in Food Processing, J. Tang, Y. Wang, and T.V. Chow Ting ChanCurrent State of Microwave Applications to Food Processing, P. Fito, A. Chiralt, and M. Eugenia MartinSupercritical Fluid Extraction: An Alternative to Isolating Natural Food Preservatives, G. Reglero, F. Javier Senorans, and E. IbanezModeling Systems and Impact on Food Microbiology, G. Betts and L. EverisPredictive Microbiology and Role in Food Safety Systems, A. Martinez, M. Rodrigo, D. Rodrigo, P. Ruiz, A. Martinez, and Ma. Jose´ OcioExperimental Protocols for Modeling the Response of Microbial Populations Exposed to Emerging Technologies: Some Points of Concern, S. M. Alzamora, S. Guerrero, P. E. Viollaz, and J. Welti-ChanesApplication of Artiocial Intelligence to Predictive Microbiology, R. M. Garcia-Gimeno, C. Hervas- Martinez, and G. Zurera-CosanoGrowth/No-Growth Interface Modeling and Emerging Technologies, E. Palou and A. Lopez-MaloCalculating Microbial Inactivation During Heat Treatments Without D and Z Values, M. PelegSafety and Quality in the Food Industry, M. S. Tapia, I. Arispe, and A. MartinezIndex

Gustavo V. Barbosa-Canovas, Maria S Tapia, M. Pilar Cano,



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia