
ISBN-13: 9788365782212 / Polski / Miękka / 2017 / 96 str.
Jabłka przyciągają wzrok atrakcyjnym kształtem, barwą i zapachem. Delektujemy się ich jędrnością, kruchością, soczystością, smakiem i aromatem. Dostarczają niezbędnych składników dla człowieka, takich jak: łatwo przyswajalnych cukrów (glukozy i fruktozy), kwasów organicznych, pektyn, błonnika, soli mineralnych i witamin.Z naszego poradnika dowiesz się, jak wybrać dobre odmiany do uprawy i zapewnić im najlepsze warunki wzrostu. Podpowiadamy jak sadzić i pielęgnować drzewka jabłoni. W skrócie omawiamy choroby i szkodniki, jakie atakują jabłonie. Prezentujemy krótki rys historyczny jabłek i jabłoni. I wreszcie – proponujemy wiele przepisów na potrawy z jabłek. Owoce te bowiem doskonale nadają się do deserów, sałatek, a także dań z mięsa. Z nami poznasz smak własnego ogrodu!