Górska-Warsewicz Hanna Sawicka Beata Mikulska Teresa
Zakres: PDG (Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej) w branży gastronomicznej
Podręcznik do nauki: podstaw działalności gospodarczej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych, umiejętności potrzebnych do podjęcia i prowadzenia działalności gospodarczej w sektorze gastronomicznym, tworzenia dokumentacji związanej z prowadzeniem działalności gospodarczej.
Zakres: PDG (Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej) w branży gastronomicznej
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji T.15.2 (Organizacja produkcji gastronomicznej).
Obejmuje tematy dotyczące planowania produkcji potraw i napojów, organizacji produkcji potraw i napojów, kontroli produkcji potraw i napojów, receptur i kart menu, kalkulacji cen potraw i napojów w gastronomii.
Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym wzbogacono ilustracjami, schematami, tabelami, rysunkami, co pozwala na szybkie i efektywne przyswojenie...
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwa...