Olejek różany – bułgarskie złoto Nesebyr – perła Morza Czarnego Ikony i freski w monasterze Rilskim Do obiadu Bułgarzy poczęstują nas rakijąz winogron lub śliwek, a na południowym zachodzie – czerwonym winem otrzymywanym z winogron z Mełnika. Przy stole przed domem w cieniu daszku z winorośli (asma) spędzimy długie godziny na pogawędkach, oczarowani bułgarską gościnnością. Pamela Kaczmarek, autorka przewodnika oraz bloga Podróż z fantazją, czyli Bułgaria poza szlakiem Rozszerzamy rzeczywistość Dzięki aplikacji Pascal AR zobaczysz to, czego w książce...
Olejek różany – bułgarskie złoto Nesebyr – perła Morza Czarnego Ikony i freski w monasterze Rilskim Do obiadu Bułgarzy poczęstują nas r...
Cerkwie, monastyry i Morze Czarne Gotowe pomysły na idealne wakacje! MONASTYR RILSKI – symbol Bułgarii NESEBYR – miasto-zabytek WIELKIE TYRNOWO – miasto carów ZŁOTE PIASKI – czarnomorski kurort Pamela Kaczmarek – pół-Polka, pół-Bułgarka. Podróżniczka i fotografka, autorka bloga Bułgaria poza szlakiem. Podróżuje z ojcem Krzysztofem, alpinistą i slacklinerem. Zofia Siewak-Sojka – z wykształcenia slawistka, autorka przewodników i książek o religiach i kulturach różnych krajów, bajek dla dzieci, redaktorka, tłumaczka literatury hiszpańskojęzycznej i...
Cerkwie, monastyry i Morze Czarne Gotowe pomysły na idealne wakacje! MONASTYR RILSKI – symbol Bułgarii NESEBYR – miasto-zabytek WIELKIE TYRN...