• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Rafia Azmat - książki

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC
 Reduction of methylene blue with reducing sugars Azmat, Rafia 9783639147155 VDM Verlag
Reduction of methylene blue with reducing sugars

Azmat, Rafia
The photobleaching of methylene blue with reducing sugars in 50% aqueous methanol using acetate buffer has been investigated with steady - illumination of monochromatic radiations of 661 nm on specially designed optical bench in a dark room. The dye reduction processes were studied at various parameters i) concentrations of dye, ii) concentrations of reductants such as Galactose, D-Mannose, D-Ribose, Maltose and Lactose, iii) acidity Ho of reaction solution iv) temperature as a function of quantum yield . Hammett acidity function Ho was used to determine acidity of the reaction solution. The...
The photobleaching of methylene blue with reducing sugars in 50% aqueous methanol using acetate buffer has been investigated with steady - illuminatio...
cena: 354,20
 Oxidation of Sugars Raheela Naz Rafia Azmat 9783639365191 VDM Verlag
Oxidation of Sugars

Raheela Naz Rafia Azmat
The oxidation of sugars was monitored spectrophotometrically by potassium permanganate in acidic medium at max 545 nm. Oxidation products were identified as arabinonic and formic acid and the respective acids of sugars. These products may be due to the generation of two oxidative species of Potassium Permanganate in acidic medium. Respective acids of sugar by the generation of reactive oxygen species in presence of an acid and arabinonic and formic acids due to the breakage of C__C bond by the reactive species of Permanganate ion. Slow reaction of lactose was accelerated by catalyzing it with...
The oxidation of sugars was monitored spectrophotometrically by potassium permanganate in acidic medium at max 545 nm. Oxidation products were identif...
cena: 354,20
 Kinetics of the medium : Photo-reduction of Methylene Green in mixed organic solvents Qamar, Noshab; Azmat, Rafia 9783659182952 LAP Lambert Academic Publishing
Kinetics of the medium : Photo-reduction of Methylene Green in mixed organic solvents

Qamar, Noshab; Azmat, Rafia
cena: 354,20


Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia