• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food Preservation and Microbiology with Emphasis : On Traditional Fish Curing Methods in Sudan » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food Preservation and Microbiology with Emphasis : On Traditional Fish Curing Methods in Sudan

ISBN-13: 9783330976931 / Angielski / Miękka / 2017 / 160 str.

Egbal Osman Ahmed; Sayed Mohamed Ali Ibraheem
 - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food Preservation and Microbiology with Emphasis : On Traditional Fish Curing Methods in Sudan

ISBN-13: 9783330976931 / Angielski / Miękka / 2017 / 160 str.

Egbal Osman Ahmed; Sayed Mohamed Ali Ibraheem
cena 289,62
(netto: 275,83 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 289,62
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

The present book introduces the reader to the concept of food preservation and microbiology with emphasis on traditional methods and fish preservation, in particular, the methods used in Sudan. In this book the reader will read, among other things, about: What causes food spoilage, enzymes, bacteria, moulds, yeast.Intrinsic or extrinsic factors that affect food spoilage or regulate microbial growth such as moisture and water activity, osmotic pressure and salt tolerance, light, time, temperature, pH, oxidation/reduction potential, biological barriers, and others. What happens to living organisms after death, autolysis, purification. Food preservation methods including traditional ones. Control of autolysis, microbial growth; pests; insects.. Why is fish flesh more perishable than meat? Fish curing, drying, salting, pickling, smoking, fermentation, packaging. Cured fish food products in the world and in Africa. Hygienic practices and quality assurance measures in fish and fish products. Buyer criteria for judging freshness of fish. Laboratory fish quality assessment. Fin fish resources in Sudan. Traditionally cured fish products in Sudan: dried, salted, fermented, Faseekh.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Computers > General
Wydawca:
Noor Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783330976931
Rok wydania:
2017
Ilość stron:
160
Wymiary:
15x22x0
Oprawa:
Miękka

Dr. Egbal Osman Ahmed / Associate professor /Sudanese. Doctor of philosophy in fish Sciences(2006)- Master of Science in zoology,2002- Bachelor of science in Fish science (Honors), 1996Dr. Sayed Mohamed Ali Ibraheem/ Professor of Marine Biology, Libya/ Sudanese. Ph D, M Sc USA (Marine Studies) - B Sc Sudan (Chemistry and zoology).



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia