• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Hurdle Technology for Preservation of Ready to Eat Chicken Curry » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Hurdle Technology for Preservation of Ready to Eat Chicken Curry

ISBN-13: 9783659375507 / Angielski / Miękka / 2013 / 96 str.

Rathod Kishor;Zanjad Prabhakar;Ambadkar Rajhans
Hurdle Technology for Preservation of Ready to Eat Chicken Curry Rathod Kishor, Zanjad Prabhakar, Ambadkar Rajhans 9783659375507 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Hurdle Technology for Preservation of Ready to Eat Chicken Curry

ISBN-13: 9783659375507 / Angielski / Miękka / 2013 / 96 str.

Rathod Kishor;Zanjad Prabhakar;Ambadkar Rajhans
cena 245,56
(netto: 233,87 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 245,00
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

Amongst the edible meat, broiler is low in fat but rich in protein content. The white meat of poultry is the best alternative health conscious for the meat consumers. Now a days, fast food parlours and restaurant are coming up rapidly with an aim to cater the needs of the people in places where life is very fast, highly mechanized and industrialized. Meat curry in India is a traditional meat product which is eaten afresh. But due to their perishable nature, such preparations are spoiled after 8 - 10 h at ambient temperature. Thus, there is an urgent need to improve existing methods of preservation that allows further production of safe and stable food. Therefore, the present study has discussed development of shelf stable ready to eat chicken curry from broiler meat by applying hurdle technology concept, which will be useful to meat industries wishing to launch curry products as well as to the professionals in meat science or anyone else who may be consider this information while planning their research based on hurdle technology.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Biologia i przyroda
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783659375507
Rok wydania:
2013
Dostępne języki:
Angielski
Ilość stron:
96
Waga:
0.15 kg
Wymiary:
22.922.9 x 15.222.9 x 15.2 x 0
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

The author, did M.V.Sc.degree in Livestock Products Technology from MAFSU, Nagpur in 2005; working as Assistant Professor since April 2008; Principal Investigator of research project funded by Department of Science & Technology, Government of India; Has interest in meat science & Technology. Till date, he has 14 research papers at his credit



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia