wyszukanych pozycji: 7
![]() |
Jezus w literaturze i sztuce
ISBN: 9788383531427 / Polski / twarda / 2025 / 288 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 6-8 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) Wczesnochrześcijańskie mozaiki, prawosławne ikony, dzieła Caravaggia i Rembrandta. Teksty Pascala, Balzaka, Tołstoja i Houellebecqa. Jezus jest centralną postacią tak wielu dzieł sztuki, że można się pokusić o stwierdzenie, że to właśnie Jego życie przez wszystkie wieki było dla artystów najbardziej inspirującym tematem.Album ten przybliża prawie czterysta arcydzieł, przy czym jego autor często dokonuje zaskakujących, ale jakże trafnych wyborów. Odwołując się do fragmentów Biblii i do wielkich tekstów literackich, prezentuje różnorodne estetycznie interpretacje...
Wczesnochrześcijańskie mozaiki, prawosławne ikony, dzieła Caravaggia i Rembrandta. Teksty Pascala, Balzaka, Tołstoja i Houellebecqa. Jezus jest c...
|
cena:
99,00 |
![]() |
The French Cook: Englished by I.D.G., 1653
ISBN: 9781870962179 / Angielski / Twarda / 2001 / 280 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 16-18 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) Published in 1651, this revolutionary recipe book represents a move away from peasant traditions, and lays the foundations of classic French cuisine. La Varenne's was the first recipe book to receive international acclaim, and influenced European cookery for many centuries to come. Little is known of La Varenne's life, or if he was responsible for the considerable innovations that appear in his books, but he was certainly the first to write them down. They include recipes for omelettes, ragouts, bisques and caramel, new ways of spicing and flavouring dishes, many new technical terms and such...
Published in 1651, this revolutionary recipe book represents a move away from peasant traditions, and lays the foundations of classic French cuisine. ...
|
cena:
203,08 |
![]() |
La Varenne's Cookery: The French Cook, the French Pastry Chef, the French Confectioner
ISBN: 9781903018415 / Angielski / Twarda / 2020 / 655 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) These three books by Francois Pierre de la Varenne (c. 16151678), who was chef to the Marquis d Uxelles, are the most important French cookery books of the seventeenth century. It was the first French cookery book of any substance since Le Viandier almost 300 years before, and it ran to thirty editions in 75 years. The reason for its success was simply; it was the first book to record and embody the immense advances which French cooking had made, largely under the influence of Italy and the Renaissance, since the fifteenth century. Some characteristics of medieval cookery are still visible,...
These three books by Francois Pierre de la Varenne (c. 16151678), who was chef to the Marquis d Uxelles, are the most important French cookery books o...
|
cena:
277,42 |
![]() |
Les autrichiens et l'Italie; Histoire anecdotique de l'occupation autrichienne depuis 1815
ISBN: 9783382736743 / Francuski / Miękka / 2023 / 336 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 16-18 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) |
cena:
240,39 |
![]() |
Les autrichiens et l'Italie; Histoire anecdotique de l'occupation autrichienne depuis 1815
ISBN: 9783382736750 / Francuski / Twarda / 2023 / 336 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 16-18 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) |
cena:
320,65 |
![]() |
La revolution sicilienne et l'expedition de Garibaldi
ISBN: 9783382712945 / Francuski Termin realizacji zamówienia: ok. 16-18 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) |
cena:
240,39 |
![]() |
La revolution sicilienne et l'expedition de Garibaldi
ISBN: 9783382712952 / Francuski Termin realizacji zamówienia: ok. 16-18 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) |
cena:
320,65 |