• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Mineral Nutrition of Turmeric (Curcuma longa L.) » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Mineral Nutrition of Turmeric (Curcuma longa L.)

ISBN-13: 9783845400211 / Angielski / Miękka / 2011 / 88 str.

Minu Singh;M Masroor a Khan;M Naeem
Mineral Nutrition of Turmeric (Curcuma longa L.) Minu Singh, M Masroor a Khan, M Naeem 9783845400211 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Mineral Nutrition of Turmeric (Curcuma longa L.)

ISBN-13: 9783845400211 / Angielski / Miękka / 2011 / 88 str.

Minu Singh;M Masroor a Khan;M Naeem
cena 219,69 zł
(netto: 209,23 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 219,69 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Herbal medicines are in great demand in both developed and the developing countries because even in many of the modern medicines, the basic composition of drugs is derived from plants due to their easy availability, least side effects, low prices, and long-lasting curative properties. Turmeric (Curcuma longa L.) occupy prominent positions both in ancient and modern systems of medicine. Though India is a major producer of turmeric, the growing on supply demand owing to its nutritive and therapeutic values is putting a heavy strain in the market. To overcome this critical situation, its enhanced production with value addition, if possible, is extra-ordinarily desirable. Thus, it is necessary to improve the techniques of cultivation and increase the per hectare yield of the medicinal and spice crops through balanced nutrition. This work provides valuable information regarding mineral nutrition strategies for the cultivation of this important spice crop. The application of mineral nutrients through roots improves the productivity and quality attributes and production of curcumin content in Curcuma longa L.

Herbal medicines are in great demand in both developed and the developing countries because even in many of the modern medicines, the basic composition of drugs is derived from plants due to their easy availability, least side effects, low prices, and long-lasting curative properties. Turmeric (Curcuma longa L.) occupy prominent positions both in ancient and modern systems of medicine. Though India is a major producer of turmeric, the growing on supply demand owing to its nutritive and therapeutic values is putting a heavy strain in the market. To overcome this critical situation, its enhanced production with value addition, if possible, is extra-ordinarily desirable. Thus, it is necessary to improve the techniques of cultivation and increase the per hectare yield of the medicinal and spice crops through balanced nutrition. This work provides valuable information regarding mineral nutrition strategies for the cultivation of this important spice crop. The application of mineral nutrients through roots improves the productivity and quality attributes and production of curcumin content in Curcuma longa L.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Botanika
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783845400211
Rok wydania:
2011
Dostępne języki:
Angielski
Ilość stron:
88
Waga:
0.14 kg
Wymiary:
22.922.9 x 15.222.9 x 15.2 x 0
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Minu Singh (Ph.D.) is an Assistant Professor of Botany. M. Masroor A. Khan (Ph.D.), is an Associate Professor and M. Naeem (Ph.D.) holds a position of Young Scientist in the Department of Botany, A.M.U, Aligarh, India. Their areas of research are Plant Physiology, Radiation Biology and Agronomy including mineral nutrition and PGRs.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia