• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Formulation and Nutritional Evaluation of Complementary Foods » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Formulation and Nutritional Evaluation of Complementary Foods

ISBN-13: 9783659175718 / Angielski / Miękka / 2014 / 52 str.

Maria Fiaz Bukhari Syeda;Wasim Hussain Bukhari Sayyed
Formulation and Nutritional Evaluation of Complementary Foods Maria Fiaz Bukhari Syeda                 Wasim Hussain Bukhari Sayyed 9783659175718 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Formulation and Nutritional Evaluation of Complementary Foods

ISBN-13: 9783659175718 / Angielski / Miękka / 2014 / 52 str.

Maria Fiaz Bukhari Syeda;Wasim Hussain Bukhari Sayyed
cena 160,95 zł
(netto: 153,29 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 160,95 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

The current study was designed to prepare and formulate ready to use complementary food made from available local food ingredients, like rice, chick pea, groundnut, sesame, skim milk and sugar. The material was processed by using different traditional techniques like soaking, boiling, grinding. The proximate composition of three complementary foods revealed that CF1 had 4.1mg, 1.8, 0.6, 13.2, 14, 66.3 in grams/100g and 434.3 Kcal per 100 g, CF2 had 3.7, 0.8, 13, 15.9, 64.4 in g and 437.8 Kcal per 100 g and CF3 had 4.3, 1.6, 0.7, 13.7, 13.4, 66.2 in grams and 442.0 kcal per 100 g for moisture, ash, crude fiber, crude fat, crude protein, nitrogen free extract and total energy. They contained 12 to 18.4 mg iron, 6.87 to 13.9 mg zinc, 127 to183 mg calcium, 242 to 414 mg sodium, 388 to 396 mg potassium, 90 to 102 mg magnesium per 100 mg in three complementary foods. The results of sensory evaluation showed that all three complementary foods were not significantly different (p>0.05) in mean score for sensory characteristics. It was concluded that these foods are low in mineral (trace) content. If they properly fortified, they can be effective to improve nutritional status of children.

The current study was designed to prepare and formulate ready to use complementary food made from available local food ingredients, like rice, chick pea, groundnut, sesame, skim milk and sugar. The material was processed by using different traditional techniques like soaking, boiling, grinding. The proximate composition of three complementary foods revealed that CF1 had 4.1mg, 1.8, 0.6, 13.2, 14, 66.3 in grams/100g and 434.3 Kcal per 100 g, CF2 had 3.7, 0.8, 13, 15.9, 64.4 in g and 437.8 Kcal per 100 g and CF3 had 4.3, 1.6, 0.7, 13.7, 13.4, 66.2 in grams and 442.0 kcal per 100 g for moisture, ash, crude fiber, crude fat, crude protein, nitrogen free extract and total energy. They contained 12 to 18.4 mg iron, 6.87 to 13.9 mg zinc, 127 to183 mg calcium, 242 to 414 mg sodium, 388 to 396 mg potassium, 90 to 102 mg magnesium per 100 mg in three complementary foods. The results of sensory evaluation showed that all three complementary foods were not significantly different (p>0.05) in mean score for sensory characteristics. It was concluded that these foods are low in mineral (trace) content. If they properly fortified, they can be effective to improve nutritional status of children.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Life Sciences - Horticulture
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783659175718
Rok wydania:
2014
Ilość stron:
52
Waga:
0.09 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 0.3
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Syeda Maria Fiaz Bukhari has obtained her Master's Degree (M.Phil) in the field of AGRICULTURE, specialized in HUMAN NUTRITION from The University of Agriculture Peshawar, PAKISTAN in 2012.She is currently working as Visiting Faculty Member and doing her PhD in Biotechnology from University of Azad Jammu and Kashmir, Muzaffarabad (A.K), PAKISTAN.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia