• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Heat Penetration Studies » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Heat Penetration Studies

ISBN-13: 9783838378275 / Angielski / Miękka / 2010 / 72 str.

Manohar Shettikere Shivanna;Dr B V Balasubramanyam
Heat Penetration Studies Manohar Shettikere Shivanna, Dr B V Balasubramanyam 9783838378275 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Heat Penetration Studies

ISBN-13: 9783838378275 / Angielski / Miękka / 2010 / 72 str.

Manohar Shettikere Shivanna;Dr B V Balasubramanyam
cena 219,69 zł
(netto: 209,23 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 219,69 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Kadhi, an ethnic fermented food is popular is most parts of India, but has very short life at ambient temperature. A long shelf life kadhi (prepared by cooking lactic fermented milk with gram flour and spices) was developed by retort processing of the product. Kadhi was packed in retortable pouches and subjected to heat treatment of F0 = 3.0 and F0 = 5.0. The 'Come-up' time required in kadhi heat treated to F0 = 3.0 to attain retort temperature of 115 C was 6 min whereas that in case of heat treated to F0 = 5.0, it was 12 min. The corresponding 'Process - time' were 27.25 and 48.11 min. and cook values were 58.48 and 99.52 min respectively. These values indicated the more energy requirement for kadhi for heat treating at F0 = 5.0. No significant differences in the sensory & chemical parameters between the two heat treated samples was observed. The studies indicated that the heat treatment of F0 = 3.0 was sufficient to give a shelf life of more than 6 weeks at 37 C storage. This study should help shed some light on the convenience food sector and should be especially useful to professionals in the food processing industry.

Kadhi, an ethnic fermented food is popular is most parts of India, but has very short life at ambient temperature. A long shelf life kadhi (prepared by cooking lactic fermented milk with gram flour and spices) was developed by retort processing of the product. Kadhi was packed in retortable pouches and subjected to heat treatment of F0 = 3.0 and F0 = 5.0. The Come-up time required in kadhi heat treated to F0 = 3.0 to attain retort temperature of 115°C was 6 min whereas that in case of heat treated to F0 = 5.0, it was 12 min. The corresponding Process - time were 27.25 and 48.11 min. and cook values were 58.48 and 99.52 min respectively. These values indicated the more energy requirement for kadhi for heat treating at F0 = 5.0. No significant differences in the sensory & chemical parameters between the two heat treated samples was observed. The studies indicated that the heat treatment of F0 = 3.0 was sufficient to give a shelf life of more than 6 weeks at 37°C storage. This study should help shed some light on the convenience food sector and should be especially useful to professionals in the food processing industry.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Agriculture - General
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783838378275
Rok wydania:
2010
Dostępne języki:
Angielski
Ilość stron:
72
Waga:
0.12 kg
Wymiary:
22.922.9 x 15.222.9 x 15.2 x 0
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia