• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Functional Foods for Chronic Diseases, Volume 5 Diabetes and Related Diseases » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Functional Foods for Chronic Diseases, Volume 5 Diabetes and Related Diseases

ISBN-13: 9780976753568 / Angielski / Miękka / 2010 / 398 str.

PhD Danik M Martirosyan; MD Nicola Abate
Functional Foods for Chronic Diseases, Volume 5 Diabetes and Related Diseases Danik M Martirosyan, PhD, Nicola Abate, MD 9780976753568 D & a Incorporated - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Functional Foods for Chronic Diseases, Volume 5 Diabetes and Related Diseases

ISBN-13: 9780976753568 / Angielski / Miękka / 2010 / 398 str.

PhD Danik M Martirosyan; MD Nicola Abate
cena 381,24
(netto: 363,09 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 381,24
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Chronic illness affects the population worldwide. Data from the World Health Organization shows that chronic disease is also the major cause of premature death around the world. Furthermore, chronic disease is the leading cause of death and disability in the United States. As described by the Centers for Disease Control, it accounts for 70% of total deaths in the US, which is an astounding 1.7 million each year. Chronic disease - such as heart disease, cancer, and diabetes - is the leading cause of death and disability in the United States. Studies have shown that diabetes continues to be the leading cause of kidney failure, nontraumatic lower-extremity amputations, and blindness among adults, ages 20-74. More specifically, diabetes is a chronic disease that requires long-term medical attention to limit the development of its devastating complications as well as for management when these effects do occur. Regardless of treatment, the management of diabetes through traditional therapy over a period of time will almost surely bring about side effects and serious complications. For this reason, there is a big interest in functional foods that could potentially help in the prevention and management of diabetes as well as for diabetes related complications, such as obesity and cardiovascular disorders, without side effects. Functional foods might have a particularly high impact for prevention and control of diabetes for which, the link between nutrition and diseases is established. This book not only introduces new functional foods for the management of diabetes, but also shows the investigations and research that have led to their creation. Also, the book preserves the numerous ideas and contributions made in this thriving field, presentating the current progress and evolution that will undoubtedly change the lives of millions.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Life Sciences - General
Wydawca:
D & a Incorporated
Seria wydawnicza:
Functional Food Science
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780976753568
Rok wydania:
2010
Dostępne języki:
Angielski
Ilość stron:
398
Waga:
0.53 kg
Wymiary:
22.922.9 x 15.222.9 x 15.2 x 2
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia