• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Effect of Breed, Physiological States & Storage Condition on Milk Fat » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Effect of Breed, Physiological States & Storage Condition on Milk Fat

ISBN-13: 9783659417863 / Angielski / Miękka / 2013 / 60 str.

Khan Bakht Daraz;Khan Rajwali;Qureshi Muhammad Subhan
Effect of Breed, Physiological States & Storage Condition on Milk Fat Khan Bakht Daraz, Khan Rajwali, Qureshi Muhammad Subhan 9783659417863 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Effect of Breed, Physiological States & Storage Condition on Milk Fat

ISBN-13: 9783659417863 / Angielski / Miękka / 2013 / 60 str.

Khan Bakht Daraz;Khan Rajwali;Qureshi Muhammad Subhan
cena 160,95
(netto: 153,29 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 160,95
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Milk is very valuable food substance as it contains all the essential food constituents, viz. proteins, carbohydrates, fats, and vitamins in addition to a considerable percentage of minerals. Important component of milk next to protein is fat, either freely available in globular form or complex form of lipoproteins. The present study was conducted in LR&D Station Surezai. The breed effect on milk fat percentage was highly significant (P

Milk is very valuable food substance as it contains all the essential food constituents, viz. proteins, carbohydrates, fats, and vitamins in addition to a considerable percentage of minerals. Important component of milk next to protein is fat, either freely available in globular form or complex form of lipoproteins. The present study was conducted in LR&D Station Surezai. The breed effect on milk fat percentage was highly significant (P< 0.01), being highest in Azakheli buffalo (6.94%) followed by Beetal goats (6.2%), and lower levels in Nili Ravi buffalos, Sahiwal, Crossbred (F1) and Friesian cattle (5.79, 4.5, 4.9 and 4.57 % respectively). The fat % in milk of Achai cattle was 3.03. Pregnancy and lactation affected milk fat percentage significantly (P < 0.01), the highest being in NPL animal (5.34 %). It was concluded that Azakheli buffaloe and Beetal goats possessed the highest level of milk fat. In NR buffalo, Achai and Crossbred cattle the highest milk fat percentage (6.68, 3.63 and 5.82 respectively) was found in NPL and it increased with the advancement in pregnancy and lactation. In Azakheli buffalo, the fat % was decreased with advancement of lactation and pregnanancy.

Kategorie:
Nauka, Medycyna
Kategorie BISAC:
Medical > Weterynaria
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783659417863
Rok wydania:
2013
Dostępne języki:
Angielski
Ilość stron:
60
Waga:
0.10 kg
Wymiary:
22.922.9 x 15.222.9 x 15.2 x 0
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

Dr. Bakht Daraz Khan and Dr. Rajwali Khan working as Researchers in Livestock Research & Development Khyber Pakhtunkhwa Peshawar While Prof.Dr. Muhammad Subhan Qureshi is a prominant dairy scientist of The Univesity of Agriculture Peshawar. Many Research projects are collectively going on between this research group.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia