ISBN-13: 9788366200142 / Angielski / Miękka / 2020 / 286 str.
Richa Hingle, autorka bestsellerowej Wegańskiej kuchni indyjskiej, wraca z kolejną odsłoną kuchni wegańskiej, tym razem w wydaniu międzynarodowym. Znajdziemy tu nie tylko przepisy na przesycone smakami i aromatami wspaniałe sosy, lecz także inspirujące pomysły na pełnowartościowe posiłki. Potrawy przedstawione w tej książce charakteryzują się pełnią smaku, łatwością wykonania oraz możliwością przygotowania z nieuczulających składników. Koniecznie trzeba spróbować niesamowitych curry, sycących casserole oraz hitu ostatnich czasów – wegańskich burgerów. Znajdziemy tu również: • jednogarnkowe danie z makaronem i masłem orzechowym • ryż smażony w zielonym curry • chrupiącego kalafiora w sosie kung pao • burgery z ciecierzycy i chlebowca • pizzę szpinakową z sosem alfredo • fudge o smaku tiramisu