• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Whisky Science: A Condensed Distillation » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Whisky Science: A Condensed Distillation

ISBN-13: 9783030137342 / Angielski / Miękka / 2020 / 530 str.

Gregory H. Miller
Whisky Science: A Condensed Distillation Miller, Gregory H. 9783030137342 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Whisky Science: A Condensed Distillation

ISBN-13: 9783030137342 / Angielski / Miękka / 2020 / 530 str.

Gregory H. Miller
cena 443,82 zł
(netto: 422,69 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 424,07 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - Chemistry & Biotechnology
Cooking > General
Science > Mikrobiologia
Wydawca:
Springer
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783030137342
Rok wydania:
2020
Wydanie:
2019
Ilość stron:
530
Waga:
0.75 kg
Wymiary:
23.39 x 15.6 x 2.79
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

1 What is whisky? 
1.1 The origins of whisky 
1.2 Scotland 
1.3 America 
1.4 Summary

2 Sensory evaluation 
2.1 The biology of flavor 
2.2 A digression on chromatography
2.3 Flavor is multisensory 
2.4 Sensory science and whisky
2.5 Bourbon and scotch 
2.6 Rye vs. bourbon 
2.7 Summary 

3 Malting 
3.1 Germination 
3.2 Green malt 
3.3 Kilning 
3.4 Nitrosamine 
3.5 Ethyl carbamate 
3.6 Malt tax 
3.7 Summary 

4 Mashing 
4.1 Milling
4.2 Gelatinization 
4.3 Saccharification 
4.4 Energy considerations 
4.5 Lautering 
4.6 Other chemical extractions and reactions 
4.7 Summary 

5 Fermentation
5.1 Yeast
5.1.1 Alcohols 
5.1.2 Acids and aldehydes 
5.1.3 Esters 
5.1.4 Sulfur compounds 
5.2 Lactobacilli
5.3 Summary 

6 Distillation experiments and observations 
6.1 The shape of stills 
6.2 Copper and tin 
6.3 Copper and sulfur 
6.4 Foam 
6.5 Reactions 
6.6 Fractionation 
6.7 Fusel oil 
6.8 Fire and explosions 
6.9 Chugging begets puking 
6.10 Summary 

7 Distillation theory 
7.1 The VLE equations 
7.2 Why does whisky evaporate? 
7.3 Batch (Rayleigh) distillation
7.4 Rayleigh distillation with reflux 
7.5 Passive doubler
7.6 Continuous distillation 
7.6.1 Overall balance 
7.6.2 Rectification or enrichment 
7.6.3 Stripping 
7.6.4 A complete column 
7.6.5 Live steam beer still
7.6.6 Trace components
7.6.7 A model calculation 
7.7 A comparison of distillation methods 
7.8 Methanol 

8 Maturation 
8.1 Changes over time 
8.2 The structure of oak and barrels 
8.3 Tannins 
8.3.1 Condensed tannins 
8.3.2 Hydrolyzable tannins 
8.4 Polysaccharides 
8.5 Lignin and other phenolics 
8.6 Glycosidically bound compounds and miscellaneous extractives 
8.7 Seasoning 
8.8 Toasting and charring 
8.9 Barrel history 
8.10 Barrel size 
8.11 Entry proof 
8.12 Post-maturation processing 
8.13 Summary 

9 Structure
9.1 The structure of ethanol–water 
9.1.1 Entropy, enthalpy, and the Gibbs free energy 
9.1.2 Heat capacity 
9.1.3 Differential scanning calorimetry 
9.1.4 Volume
9.1.5 Compressibily and sound speed 
9.1.6 Viscosity 
9.1.7 Surface tension
9.1.8 Infrared and fluorescence spectroscopies 
9.1.9 Nuclear magnetic resonance 
9.1.10 Molecular dynamics
9.1.11 Dielectric relaxation 
9.1.12 Ion clusters 
9.1.13 Summary 
9.2 Congeners and the structure of ethanol–water 
9.3 Summary 

10 Gauging 
10.1 The capacity of a barrel 
10.2 The ullage of a barrel 
10.3 Units of alcoholic strength 
10.4 The determination of alcoholic strength 
10.4.1 Gunpowder 
10.4.2 Philosophical bubbles
10.4.3 Hydrometers
10.4.4 On the diameter of a hydrometer jar 
10.4.5 Hydrometers and taxes
10.4.6 Government tables 
10.4.7 Bead test 
10.4.8 Refractometer
10.4.9 Boiling: the ebulliometer
10.4.10Vibrating tube densitometer 
10.5 Rules 
10.6 Summary

Threshold data 
References
Subject index 
Chemical index 

Greg Miller is a Professor of Chemical Engineering at the University of California, Davis.   By teaching chemical laboratory classes involving distillation, he combines his technical interest in chemical process modeling with his passion for the spirit.  Outside the university, he farms, makes whisky as Yolo County’s first licensed distiller, and has been known to enjoy a dram.

This is a book about the science behind whisky:  its production, its measurement, and its flavor. The main purpose of this book is to review the current state of whisky science in the open literature. The focus is principally on chemistry, which describes molecular structures and their interactions, and chemical engineering which is concerned with realizing chemical processes on an industrial scale. Biochemistry, the branch of chemistry concerned with living things, helps to understand the role of grains, yeast, bacteria, and oak.  Thermodynamics, common to chemistry and chemical engineering, describes the energetics of transformation and the state that substances assume when in equilibrium. This book contains a taste of flavor chemistry and of sensory science, which connect the chemistry of a food or beverage to the flavor and pleasure experienced by a consumer.  There is also a dusting of history, a social science.




Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia