ISBN-13: 9788381035149 / Polski / Miękka ze skrzydełka / 2019 / 272 str.
Wegańskie wypieki – to proste!Jak upiec ulubione ciasto w zdrowszej i lżejszej wersji, bez glutenu i laktozy?Czym zastąpić cukier, masło czy śmietanę?Jak wykorzystać warzywa, strączki i inne roślinne składniki?Przed Natalią Krupską wegańska kuchnia nie ma żadnych tajemnic. Dzięki niej pokonała zaburzenia odżywiania, a w swojej książce udowadnia, że roślinna dieta nie musi ograniczać. Wręcz przeciwnie – jest pyszna, zdrowa i pełna różnorodnych smaków, które zachwycą każdego miłośnika słodkości!Znajdziesz tu przepisy na:pożywne śniadania i szybkie desery, tradycyjne ciasta w nowej, lżejszej wersji, proste w przygotowaniu, zdrowe odpowiedniki popularnych batoników, lody, pralinki, ciasta bez pieczenia i wiele więcej! To książka pełna nowych inspiracji i zaskakujących połączeń smaków, która zachęca do eksperymentów w kuchni. Przygotuj słodkości, które zachwycą Twoich znajomych, a przy świątecznym stole zjednoczą całą rodzinę!Nie tylko dla wegan!