• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Understanding the Science of Food: From Molecules to Mouthfeel » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Understanding the Science of Food: From Molecules to Mouthfeel

ISBN-13: 9780367720032 / Angielski / Twarda / 2021 / 424 str.

Sharon Croxford; Emma Stirling
Understanding the Science of Food: From Molecules to Mouthfeel Sharon Croxford Emma Stirling 9780367720032 Routledge - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Understanding the Science of Food: From Molecules to Mouthfeel

ISBN-13: 9780367720032 / Angielski / Twarda / 2021 / 424 str.

Sharon Croxford; Emma Stirling
cena 700,05
(netto: 666,71 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 680,04
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!
inne wydania

A foundational textbook for undergraduates outlining the theory and application of chemistry to all aspects of food and food processing systems.

Kategorie:
Nauka
Kategorie BISAC:
Science > Applied Sciences
Cooking > General
Medical > Health Care Delivery
Wydawca:
Routledge
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780367720032
Rok wydania:
2021
Ilość stron:
424
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane


List of figures, tables and boxes

List of measurements

About the authors

Introduction

Part 1 Food components, introductory chemistry and food safety

1. Introductory chemistry

2. Food components

3. Food classifications and groupings

4. Food safety

Part 2 Unlocking key food chemistry reactions

5. Protein structure, denaturation and coagulation

6. Polysaccharide thickeners and gels

7. Sugar, browning and caramelisation

8. Emulsifiers, fats and foams

9. Chemical, mechanical and biological leaveners

10. Preservation and fermentation

Part 3 Enhancing cooking

11. Optimising cooking with phase transitions

12. Maximising the sensory experience

13. Gazing into a healthy food future

Appendix 1. Food regulations in Australia and New Zealand

Appendix 2. A scientific approach in the kitchen

Index

SHARON CROXFORD is an accredited practising dietitian and senior academic at La Trobe University. She was co-editor of Food and Nutrition Throughout Life. EMMA STIRLING is an accredited practising dietitian and academic at La Trobe University.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia