• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Understanding Baking: The Art and Science of Baking » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Understanding Baking: The Art and Science of Baking

ISBN-13: 9780471405467 / Angielski / Miękka / 2002 / 288 str.

Nicole Rees
Understanding Baking: The Art and Science of Baking Nicole Rees 9780471405467 John Wiley & Sons Inc - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Understanding Baking: The Art and Science of Baking

ISBN-13: 9780471405467 / Angielski / Miękka / 2002 / 288 str.

Nicole Rees
cena 153,47 zł
(netto: 146,16 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 151,07 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

The essential-and accessible-guide to the science of baking
Baking is as much a science as an art. That's why, in addition to mastering basic techniques and recipes, every baker must also learn about the science that underlies the baking craft. Guided by contemporary baking and pastry research and practice, this new edition of Joseph Amendola's invaluable reference gives readers knowledge that they can apply to their own baking-whether it's selecting the right flour, understanding how different leavening agents work, or learning about using new baking ingredients and additives to enhance favorite recipes. Written in a clear, easy-to-understand style, Understanding Baking is an essential companion for anyone who is serious about baking.

Kategorie:
Zdrowie
Kategorie BISAC:
Cooking > Methods - Baking
Cooking > Courses & Dishes - Bread
Wydawca:
John Wiley & Sons Inc
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780471405467
Rok wydania:
2002
Ilość stron:
288
Waga:
0.50 kg
Wymiary:
23.88 x 15.54 x 1.85
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Acknowledgments v

Preface vii

CHAPTER 1 Wheat and Grain Flours 1

CHAPTER 2 Yeast and Chemical Leaveners 33

CHAPTER 3 Sugar and Other Sweeteners 47

CHAPTER 4 Eggs 65

CHAPTER 5 Fats and Oils 77

CHAPTER 6 Milk and Dairy Products 89

CHAPTER 7 Thickeners: Starches, Gelatin, and Gums 101

CHAPTER 8 Chocolate 113

CHAPTER 9 Water 129

CHAPTER 10 Salt 135

CHAPTER 11 The Physics of Heat 141

CHAPTER 12 Bread and Other Yeast–Risen Products 151

CHAPTER 13 Laminates 175

CHAPTER 14 Cake Baking 187

CHAPTER 15 Egg Cookery: Custards, Souffles, Meringues, Buttercream, and Pate a Choux 207

CHAPTER 16 Pies and Tarts 223

CHAPTER 17 Cookies 237

CHAPTER 18 Sugar Syrups and Candymaking 247

Appendix 259

High–Altitude Baking 259

Metric Conversions and Other Helpful Information 260

Weight–Volume Equivalents for Common Ingredients 262

Bibliography 267

Index 273



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia