ISBN-13: 9788370737665 / Polski / Twarda / 2011 / 136 str.
Jak przyrządzić wyśmienite domowe wędliny z różnych rodzajów mięsa? Prawidłowe przyrządzanie, przyprawianie, peklowanie, wędzenie i dojrzewanie takich specjałów, jak szynka, boczek czy kiełbasa kryje wiele tajemnic. Ta książka odkrywa je przed Tobą.Przeczytaj i wypróbuj! Zacznij odżywiać się zdrowo i smacznie.• Jakie mięso wybrać na domowe wyroby• Jakim sposobem przyrządzić smakowitą wędzonkę, szynkę czy kiełbasę• Jak dojrzewać i przechowywać wędliny trwałe• 60 sprawdzonych przepisów na szynki, boczki, kiełbasy surowe, salami, metki, kiełbasy myśliwskie, serwolatki, kaszanki, wątrobianki, salcesony, pasztetyZostań ekspertem wyrobu domowych wędlin!