• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

The Versailles Restaurant Cookbook » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

The Versailles Restaurant Cookbook

ISBN-13: 9780813049786 / Angielski / Twarda / 2014 / 192 str.

Ana Quincoces; Nicole Valls; Andy Garcia
The Versailles Restaurant Cookbook Ana Quincoces Nicole Valls Andy Garcia 9780813049786 University Press of Florida - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

The Versailles Restaurant Cookbook

ISBN-13: 9780813049786 / Angielski / Twarda / 2014 / 192 str.

Ana Quincoces; Nicole Valls; Andy Garcia
cena 126,51 zł
(netto: 120,49 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 123,14 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

One sip of their Cuban coffee will keep you up for a week, which is perfect that way you can have their delicioso desayuno every day. Sunny Anderson, Food Network Now finally this wonderful collection of insightful stories and priceless recipes . . . Que maravilla John Quinones, ABC News If you haven t tasted Versailles, you don t know Miami. Pamela Silva Conde, Univision How brilliant to be able to take Versailles home Daisy Olivera, former Miami Herald columnist What is a trip to Miami without a Cuban sandwich from this Little Havana landmark? Chef Art Smith
Featured on the Food Network, the Travel Channel, and CNN and named by Time as one of the top ten places to visit in Miami, Versailles Restaurant has been at the heart of the Cuban-American community for decades. Presidents, politicians, and pop stars routinely stop in for a meal and a photo op.
In 1971, Felipe Valls Sr. opened Versailles in Miami s Little Havana, fulfilling his vision to create a Cuban hub a place where friends and families could get together to enjoy high quality food at affordable prices. The restaurant s success still hinges on this premise.
The Versailles Restaurant Cookbook
features some of the most beloved recipes from this Miami institution, including fried yuca, vaca frita (shredded beef with onions), lechon asado (roast pork), ropa vieja (shredded beef in tomato sauce), guava pie, and, of course, the one, the only, the original Cuban sandwich. The simplicity of Cuban cuisine makes it surprisingly easy to prepare these bold and savory dishes for which the restaurant is renowned.
Ask the die-hard patrons of Versailles why it is their favorite restaurant for breakfast, lunch, dinner, or even a post-party snack at 2 a.m., and they ll tell you they keep coming back for the tortilla (potato omelet), the plantain chips with mojo, the croquettes, the moros (mixed black beans and rice), and the rabo encendido (oxtail stew). These flavorful recipes have been passed down through the Valls family for generations; they are the traditional dishes abuela used to make.
Versailles is indeed more than just a celebrated restaurant. For many it is a home away from home a place where people from all backgrounds congregate to enjoy great food while discussing work, politics, and daily life. This amazing cookbook helps amateur chefs everywhere re-create that same warm feeling right at their own dinner tables."

Kategorie:
Poradniki
Kategorie BISAC:
Cooking > Regional & Ethnic - Caribbean & West Indian
Cooking > Regional & Ethnic - Spanish
Wydawca:
University Press of Florida
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780813049786
Rok wydania:
2014
Ilość stron:
192
Waga:
0.77 kg
Wymiary:
26.34 x 18.72 x 1.88
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Glosariusz/słownik
Wydanie ilustrowane


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia