• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

The Story of Garum: Fermented Fish Sauce and Salted Fish in the Ancient World » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

The Story of Garum: Fermented Fish Sauce and Salted Fish in the Ancient World

ISBN-13: 9780367683122 / Angielski / Miękka / 2022 / 302 str.

Grainger Sally
The Story of Garum: Fermented Fish Sauce and Salted Fish in the Ancient World Grainger, Sally 9780367683122 Taylor & Francis Ltd - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

The Story of Garum: Fermented Fish Sauce and Salted Fish in the Ancient World

ISBN-13: 9780367683122 / Angielski / Miękka / 2022 / 302 str.

Grainger Sally
cena 208,40
(netto: 198,48 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 201,44
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

The Story of Garum recounts the convoluted journey of that notorious Roman fish sauce, known as garum, from a smelly Greek fish paste to an expensive luxury at the heart of Roman cuisine and back to obscurity as the Roman empire declines.

Kategorie:
Inne
Kategorie BISAC:
History > Ancient - Rome
Literary Criticism > Ancient and Classical
Business & Economics > Industries - General
Wydawca:
Taylor & Francis Ltd
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780367683122
Rok wydania:
2022
Ilość stron:
302
Waga:
0.58 kg
Wymiary:
23.4 x 15.6
Oprawa:
Miękka
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

"A well-written, detailed, and insightful study on fermented fish sauce production and trade in the ancient classical world. Grainger combines her training as an historian and archaeologist along with her experience as a food historian and chef to provide a unique blend of expertise. She challenges some existing interpretations and assumptions about garum (e.g. that garum tasted rotten or bad) and suggests new ways to address the topic.[...]Lastly, while it is primarily written for an academic audience, I would also recommend the book as a good read for anyone with an interest in ancient foodways." - Andrea Yankowski, Ethnoarchaeology


 

Introduction; 1. Fish sauce in Classical literature; 2. Fish sauce in the consumption literature: a literary and archaeological chronology; 3 Fish sauce in culinary, medical and veterinary sources; 4. Fish sauce from Papyri in Greek speaking Egypt; 5. Fish sauce in the late Roman, Byzantine and medieval world; 6. Fish sauce from an Archaeological perspective; 7. Fermented fish sauce in South East Asia; 8. Modern fish sauce experiments; 9. Fishing in the Mediterranean; 10. The infrastructure of fish sauce manufacture; 11. Fish bones as evidence of sauce; 12. Fish sauce amphorae as functional vessels; Afterword

Sally Grainger is an independent scholar with degrees in ancient history and archaeology. She is a food historian, chef and experimental archaeologist. She has worked with many university institutions and museums helping to interpret the foodways of ancient societies. She has published widely in food history, and jointly with Andrew Dalby she wrote the acclaimed Classical Cook Book, and with her husband Dr Christopher Grocock she edited and translated the recipe text known as Apicius. She continues to collaborate with archaeologist in research into the various ways in which ancient fish sauces were made, traded and consumed.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia