• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

The Stability of Micronutrients in Fortified Food Stuffs » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

The Stability of Micronutrients in Fortified Food Stuffs

ISBN-13: 9783639353723 / Angielski / Miękka / 2011 / 76 str.

Abebe Ayelign
The Stability of Micronutrients in Fortified Food Stuffs Abebe Ayelign 9783639353723 VDM Verlag - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

The Stability of Micronutrients in Fortified Food Stuffs

ISBN-13: 9783639353723 / Angielski / Miękka / 2011 / 76 str.

Abebe Ayelign
cena 218,66
(netto: 208,25 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 219,18
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

This book comprises the effects of storage time, packaging materials, temperature, relative humidity and processing methods on the stability of iodine in salt and iron in wheat flour. Salt was fortified by potassium iodate in the level 66 mg /kg of salt with wet method of fortification. Then the iodized salt was stored using three packaging materials (LDPE, HDPE and WHDPE) at two conditions: accelerated temperature (40 0C) and high relative humidity (70-100 %) for about 18 days and room temperature and medium relative humidity for about 6 months. Generally, the amount of iodine decreased with time (p 0.05). When the amount of iron was evaluated after processing (baking bread), the result was found to be non-significantly different.

This book comprises the effects of storage time, packaging materials, temperature, relative humidity and processing methods on the stability of iodine in salt and iron in wheat flour. Salt was fortified by potassium iodate in the level 66 mg /kg of salt with wet method of fortification. Then the iodized salt was stored using three packaging materials (LDPE, HDPE and WHDPE) at two conditions: accelerated temperature (40 0C) and high relative humidity (70-100 %) for about 18 days and room temperature and medium relative humidity for about 6 months. Generally, the amount of iodine decreased with time (p < 0.05) but accelerated storage resulted in rapid loss of iodine. Among the three packaging materials used, HDPE retains better than the others.Wheat flour was fortified by ferrous sulfate in the level 40 mg/kg of wheat flour for room temperature (for 45 days) storage and 30 mg /kg of wheat flour for accelerated temperature (40 0C) and high relative humidity (70-100 %) (for 4.5 days) storage. For both storage conditions iron was found to be stable (p > 0.05). When the amount of iron was evaluated after processing (baking bread), the result was found to be non-significantly different.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Agriculture - General
Wydawca:
VDM Verlag
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783639353723
Rok wydania:
2011
Dostępne języki:
Angielski
Ilość stron:
76
Waga:
0.12 kg
Wymiary:
22.922.9 x 15.222.9 x 15.2 x 0
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Abebe Ayelign, M.Sc in Food Science and Nutrition at Addis Ababa University and B.Sc in Chemistry at Dilla University; Ethiopia. Currently i am working as a Lecturer at Jimma University.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia