• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

The Routledge Handbook of Diet and Nutrition in the Roman World » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

The Routledge Handbook of Diet and Nutrition in the Roman World

ISBN-13: 9781032094564 / Angielski / Miękka / 2021 / 380 str.

Paul Erdkamp; Claire Holleran
The Routledge Handbook of Diet and Nutrition in the Roman World Paul Erdkamp Claire Holleran 9781032094564 Routledge - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

The Routledge Handbook of Diet and Nutrition in the Roman World

ISBN-13: 9781032094564 / Angielski / Miękka / 2021 / 380 str.

Paul Erdkamp; Claire Holleran
cena 226,86
(netto: 216,06 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 221,59
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!
inne wydania

The Routledge Handbook of Diet and Nutrition in the Roman World presents a comprehensive overview of the sources, issues and methodologies involved in the study of the Roman diet. It takes a multi-disciplinary approach in which all kinds of sources and disciplines are combined to study diet and nutrition.

Kategorie:
Nauka, Historia
Kategorie BISAC:
History > Ancient - General
Social Science > Zwyczaje i tradycje
Wydawca:
Routledge
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781032094564
Rok wydania:
2021
Ilość stron:
380
Waga:
0.62 kg
Wymiary:
24.61 x 17.4 x 2.01
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia

"This book is an excellent source of up to date scholarly thinking about Roman food, from raw materials through finished product." - Antiqvvs Magazine

"[T]he volume presented here will be a useful starting point for all those concerned with the ancient diet. In particular, the steadily increasing amount of information which the natural sciences are able to provide for research on ancient diet has been incorporated into the sub-contributions in an exemplary manner." - Bryn Mawr Classical Review (translated from German)

"[I]l s’agit là d’un ouvrage de qualité qui réunit dans l’ensemble de bonnes et utiles synthèses qui pourront servir aussi bien aux étudiants qu’aux chercheurs."

(This is a work of quality that brings together good and useful summaries that can also be used both students and researchers) - Revue des Études Anciennes

Contents;List of Figures and Tables ;Note on Contributors; Introduction Paul Erdkamp and Claire Holleran;Section 1: Evidence and Methodology Textual Evidence: Roman Reflections of Realities Kim Beerden;Visual Evidence Shana O’Connell;Material Evidence on Diet, Cooking and Techniques L. M. Banducci;Investigating Roman Diet through Archaeobotanical Evidence Alexandra Livarda;The Contribution of Zooarchaeology Paul Halstead;The Bioarchaeology of Roman Diet Chryssi Bourbou;Section 2: Food and Drink Roman Meals in their Domestic and Wider Settings John Donahue;Cereals and Bread F. B. J. Heinrich;Pulses. M. Hansen and F. B. J. Heinrich;Olives and Olive Oil Erica Rowan ;Wine and other Beverages Wim Broekaert;Meat and other Animal Products Michael MacKinnon;Fish and Seafood Annalisa Marzano;Section 3: Peoples and Identities Women, Children and Food Christian Laes;Central and Northern Europe Tünde Kaszab-Olschewski;Jews in Palestine David Kraemer;Egypt Willy Clarysse;The Impact of Christianity on Diet, Health, and Nutrition in Late Antiquity Emmanuelle Raga;Section 4: A Forum on Energy, Malnutrition, and Stature Using Skeletal Remains as a Proxy for Roman Lifestyles: the Potential and Problems with Osteological Reconstructions of Health, Diet, and Stature in Imperial Rome Kristina Killgrove;Comparative Perspectives on Nutrition and Social Inequality in the Roman World Geoffrey Kron;Skeletons in the Cupboard: Femurs and Food Regimes in the Roman World Miko Flohr;Section 5: Food on the Market and in Politics;Market Regulation and Intervention in the Urban Food Supply Claire Holleran ;Famine and Hunger in the Roman World Paul Erdkamp;Bibliography ;Index





Paul Erdkamp is Professor of Ancient History at the Vrije Universiteit Brussel, Belgium. His research interests focus on the demography and economy of the Roman world, including living standards and food supply. In addition he has published on Republican historiography and Roman warfare. He is author of Hunger and the Sword. Warfare and Food Supply in Roman Republican Wars (1998) and The Grain Market in the Roman Empire (2005) and edited A Companion to the Roman Army (2007), The Cambridge Companion to Ancient Rome (2013) and, with Koen Verboven and Arjan Zuiderhoek, Ownership and Exploitation of Land and Natural Resources in the Roman World (2015).



Claire Holleran is Senior Lecturer in Classics and Ancient History at the University of Exeter, UK. Her research interests focus on Roman social and economic history, particularly the city of Rome, urban economies, the retail trade and demography. She is the author of Shopping in Ancient Rome: The Retail Trade in the Late Republic and the Principate (2012), and co-editor with April Pudsey of Demography and the Greco-Roman World (2011), and with Amanda Claridge of A Companion to the City of Rome (2018).



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia