• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

The Magic of Yogurt For Cooking and Beauty » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

The Magic of Yogurt For Cooking and Beauty

ISBN-13: 9781518728709 / Angielski / Miękka / 2015 / 36 str.

Dueep Jyot Singh; John Davidson;Mendon Cottage Books
The Magic of Yogurt For Cooking and Beauty Davidson, John 9781518728709 Createspace - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

The Magic of Yogurt For Cooking and Beauty

ISBN-13: 9781518728709 / Angielski / Miękka / 2015 / 36 str.

Dueep Jyot Singh; John Davidson;Mendon Cottage Books
cena 40,43 zł
(netto: 38,50 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 40,09 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

The Magic of Yogurt For Cooking and Beauty Table of Contents Introduction Shopping for Yogurt? Investing in a Yogurt Maker How to Make the Perfect Yogurt. How to Prevent the Yogurt from Getting Watery? Yogurt in Cuisine Yogurt - cucumber soup - Tarator Raita- Mishti doi (literally sweet yogurt ) Yogurt As Tenderizer Chicken In Yogurt Making Whey at Home Buttermilk or Lassi How Do You Make Traditional Buttermilk? Yogurt for Beauty Yogurt As a Hair Conditioner. Curing Dandruff Yogurt As a Facemask. Rosewater for Beauty How To Make Rose Water Conclusion Author Bio Introduction Nobody really knows who first discovered yogurt. Butter is supposed to have been discovered millenniums ago, when camel's milk was placed in animal skin hides while being transported from one place to another by Arab or Turkish nomads. The ambulatory movement of the camel walking across the desert seem to have a churning effect on the hides, and in the evening, when the milk was taken out of the sack, two new products were discovered. Butter and buttermilk. This possibly apocryphal serendipity is on par with the supposed discovery of wine. Millenniums ago, a Greek slave was suffering from toothache, and that was so painful that she found an earthenware pitcher full of fermenting grape juice left by some other careless slave. All those bubbles made her think that it was poison, and she would rather drink that, than suffer the pain of a toothache. So she did drink of the juice of the grape and fell asleep. And the miracle of wine was discovered to gladden the hearts of generations. No wonder the Greeks had a God Bacchus - also known as Dionysus and the Roman equivalent Liber to whom you liberally paid libations, before you drank wine - for wine. But nobody has told us how yogurt was discovered and by whom. But in ancient Indian medicine texts, the mixture of honey with yogurt eaten every day is considered to be the food of the gods to keep you everlastingly healthy. Along with yogurt, the side products of bacterially fermented milk included buttermilk and butter. Every house proud woman made sure that she kept some yogurt back from yesterday's batch to prepare today's batch of yogurt. These cultures have enzymes and bacteria, which are extremely beneficial for your digestive system. The enzymes produce lactic acid. Lactic acid is what is going to ferment the lukewarm milk. It is also what makes your yogurt sour if you leave it in a warm place after the yogurt has been made. So the moment you see the yogurt set, put it in a cool place.


Zawartość książki może nie spełniać oczekiwań – reklamacje nie obejmują treści, która mogła nie być redakcyjnie ani merytorycznie opracowana.

Kategorie:
Zdrowie
Kategorie BISAC:
Health & Fitness > Healthy Living & Personal Hygiene
Wydawca:
Createspace
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781518728709
Rok wydania:
2015
Ilość stron:
36
Waga:
0.08 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 0.23
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia