• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

The Food History Reader: Primary Sources » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

The Food History Reader: Primary Sources

ISBN-13: 9780857854131 / Angielski / Miękka / 2014 / 536 str.

Ken Albala
The Food History Reader: Primary Sources Albala, Ken 9780857854131 Bloomsbury Academic - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

The Food History Reader: Primary Sources

ISBN-13: 9780857854131 / Angielski / Miękka / 2014 / 536 str.

Ken Albala
cena 184,17
(netto: 175,40 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 183,41
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

With the proliferation of food history courses and avid interest among scholars and the general public, the need for a solid comprehensive collection of key primary texts about food of the past is urgent. This collection spans the globe from classical antiquity to the present, offering substantive selections from cookbooks, fiction, gastronomic and dietary treatises and a wide range of food writing. Offering a solid introduction to each period with extensive commentary and suggestions for interpretive strategies, this reader provides extracts undigested, for the student who needs immediate and direct contact with the ideas of the past. Readings illustrate the various ways religion, politics, social structure, health and agricultural policy shaped what people ate in the past and offer instructive ways to think about our own food systems and how they have been shaped by historical forces.

Kategorie:
Nauka, Historia
Kategorie BISAC:
History > World - General
Social Science > Antropologia - Kultury
Social Science > Agriculture & Food (see also Political Science - Public Policy - Agricultur
Wydawca:
Bloomsbury Academic
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780857854131
Rok wydania:
2014
Ilość stron:
536
Waga:
1.05 kg
Wymiary:
24.6 x 19.0 x 2.8
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Glosariusz/słownik

A wonderfully rich celebration of our love of food through the ages. PD Smith The Guardian 20140829

Editor's NoteGeneral IntroductionPart One: Sumer and Egypt Part Two: Ancient GreecePart Three: Ancient RomePart Four: Imperial China Part Five: Ancient IndiaPart Six: Ancient HebrewsPart Seven: Early Middle AgesPart Eight: Medieval Islam Part Nine: Late Medieval and Renaissance EuropePart Ten: The AmericasPart Eleven: Era of Nation-States 1500-1650 Part Twelve: The Mercantile Era 1650-1800Part Thirteen: Nineteenth-Century Industrial Era 1800-1900Part Fourteen: The Twentieth Century 1900-2000GlossaryWeb Resources Bibliography Surveys of Food History Appendix of SourcesIndex

Ken Albala is Professor of History at the University of the Pacific, USA.KEN ALBALA is Professor of History at the University of the Pacific, Stockton, California. He is a prolific author who specializes in Early Modern European food history, authoring such titles as Eating Right in the Renaissance (2002) and Food in Early Modern Europe (Greenwood, 2003) and serving as series editor for Greenwood's series Food Culture around the World and Cooking Up History.Ken Albala is professor of history at the University of the Pacific, Stockton, CA.

Albala, Ken Ken Albala is Associate Professor in the Departmen... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia