ISBN-13: 9788375797985 / Polski / broszurowa / 2020 / 192 str.
Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów.W książce znajdziesz cenne informacje na temat:zalet domowego suszenia żywności;mechanizmu działania dehydratora;wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych;zasad bezpieczeństwa żywnościowego;metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów;produktów najlepiej nadających się do suszenia;czynników wpływających na czas suszenia żywności;sposobów przygotowywania żywności do suszenia;przechowywania wysuszonych produktów.
Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów.W książce znajdziesz cenne informacje na temat:zalet domowego suszenia żywności;mechanizmu działania dehydratora;wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych;zasad bezpieczeństwa żywnościowego;metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów;produktów najlepiej nadających się do suszenia;czynników wpływających na czas suszenia żywności;sposobów przygotowywania żywności do suszenia;przechowywania wysuszonych produktów.