ISBN-13: 9788383170015 / Polski / broszurowa / 2022 / 320 str.
Przyprawy, zapachy i różnorodność smaków, których nie sposób znaleźć nigdzie indziej, stragany na świeżym powietrzu serwujące tanie i pyszne posiłki. Przy misce gorącego makaronu siedzą obok siebie dziecko, pracownik biurowy i prezes banku. Uliczne jedzenie w Tajlandii jest fundamentem tutejszej kultury i nie sposób się w nim nie zakochać.Daria Musiał#mayabayW zatoce Maya na Ko Phi Phi Don z trzech stron osłoniętej 100-metrowymi klifami kręcono Niebiańską plażę z Leonardo DiCaprio w roli głównej. Za ten raj na ziemi niektórzy gotowi byli nawet zginąć#kohhongU wrót zatoki Phang Nga rozłożył się archipelag Hong. Słynące z delikatnego piasku, rafy koralowej i różnorodności tropikalnych ryb wyspy to perły prowincji Krabi.#khaosokDziewiczy las deszczowy skrywa rośliny giganty. Średnica ich kwiatów sięga jednego metra, a waga dochodzi do 10 kilogramów!#elephantnatureparkchiangmaiLiczebność słoni spada w zastraszającym tempie. Osłabione zwierzęta znajdują schronienie w specjalnych ośrodkach, których celem jest uratowanie gatunku przed wyginięciem.W PRZEWODNIKUKALEJDOSKOP: Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o Tajlandii, ale baliście się zapytać. Smaki kraju, kultura i sztuka, najlepsze pamiątki, słowniczek. I wiele, wiele więcej.ZWIEDZANIE: Niezwykłe miejsca, które trzeba odwiedzić. Niezapomniane atrakcje, o których będziecie pamiętać latami. Pomocne polecenia i wskazówki lokalnych mieszkańców oraz autorów-podróżników Pascala.WYCIECZKA: Na Ko Samui zachowały się małe ukryte zatoczki, tradycyjne wioski, zachwycające lasy palmowe, prawdziwa dżungla i imponujące wodospady. Warto przeznaczyć co najmniej jeden dzień, aby poznać najważniejsze miejsca wyspy.PRZYDATNE: Rozdział ważny przed wyjazdem, ale i w trakcie podróży. Najważniejsze informacje praktyczne (np. dojazd z lotniska do centrum, czas lokalny, pieniądze, dostęp do Internetu, numery alarmowe i kierunkowe, placówki dyplomatyczne). Najistotniejsze z tych informacji znajdziecie także na okładce rozkładanej mapy.
Przyprawy, zapachy i różnorodność smaków, których nie sposób znaleźć nigdzie indziej, stragany na świeżym powietrzu serwujące tanie i pyszne posiłki. Przy misce gorącego makaronu siedzą obok siebie dziecko, pracownik biurowy i prezes banku. Uliczne jedzenie w Tajlandii jest fundamentem tutejszej kultury i nie sposób się w nim nie zakochać.Daria Musiał#mayabayW zatoce Maya na Ko Phi Phi Don z trzech stron osłoniętej 100-metrowymi klifami kręcono Niebiańską plażę z Leonardo DiCaprio w roli głównej. Za ten raj na ziemi niektórzy gotowi byli nawet zginąć#kohhongU wrót zatoki Phang Nga rozłożył się archipelag Hong. Słynące z delikatnego piasku, rafy koralowej i różnorodności tropikalnych ryb wyspy to perły prowincji Krabi.#khaosokDziewiczy las deszczowy skrywa rośliny giganty. Średnica ich kwiatów sięga jednego metra, a waga dochodzi do 10 kilogramów!#elephantnatureparkchiangmaiLiczebność słoni spada w zastraszającym tempie. Osłabione zwierzęta znajdują schronienie w specjalnych ośrodkach, których celem jest uratowanie gatunku przed wyginięciem.W PRZEWODNIKUKALEJDOSKOP: Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o Tajlandii, ale baliście się zapytać. Smaki kraju, kultura i sztuka, najlepsze pamiątki, słowniczek. I wiele, wiele więcej.ZWIEDZANIE: Niezwykłe miejsca, które trzeba odwiedzić. Niezapomniane atrakcje, o których będziecie pamiętać latami. Pomocne polecenia i wskazówki lokalnych mieszkańców oraz autorów-podróżników Pascala.WYCIECZKA: Na Ko Samui zachowały się małe ukryte zatoczki, tradycyjne wioski, zachwycające lasy palmowe, prawdziwa dżungla i imponujące wodospady. Warto przeznaczyć co najmniej jeden dzień, aby poznać najważniejsze miejsca wyspy.PRZYDATNE: Rozdział ważny przed wyjazdem, ale i w trakcie podróży. Najważniejsze informacje praktyczne (np. dojazd z lotniska do centrum, czas lokalny, pieniądze, dostęp do Internetu, numery alarmowe i kierunkowe, placówki dyplomatyczne). Najistotniejsze z tych informacji znajdziecie także na okładce rozkładanej mapy.