• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

THE ROLE OF BACTERIAL PROTEINASES IN GELATION DEFECT OF UHT MILK » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

THE ROLE OF BACTERIAL PROTEINASES IN GELATION DEFECT OF UHT MILK

ISBN-13: 9783844397239 / Angielski / Miękka / 88 str.

Khaled Qaddoura; Reyad Shaker; Zeyad Jaradat
THE ROLE OF BACTERIAL PROTEINASES IN GELATION DEFECT OF UHT MILK Qaddoura, Khaled, Shaker, Reyad, Jaradat, Zeyad 9783844397239 Dictus Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

THE ROLE OF BACTERIAL PROTEINASES IN GELATION DEFECT OF UHT MILK

ISBN-13: 9783844397239 / Angielski / Miękka / 88 str.

Khaled Qaddoura; Reyad Shaker; Zeyad Jaradat
cena 219,69
(netto: 209,23 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 219,69
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Ultra high temperature (UHT) is the common means of heat processing for safety and good keeping quality of milk as a microbiologically stable at room temperatures. Gelation is one of the major defects in UHT milk and milk products as it limits the shelf life of the product.It may frequently exhibit certain changes in the flavor and texture during Storage.Many studies have demonstrated that endogenous and bacterial proteinases play an important role in gelation of UHT milk. These enzymes are generally produced by psychrotrophic organisms that grow in milk during refrigerated storage like Pseudomonas and spore forming bacteria like Bacillus that survive heat treatment.To gain more information about the gelation phenomena in UHT milk the present study investigated the role of B. cereus and bacterial proteinases at different temperatures on the gelation of UHT milk. Several parameters that include Bacillus cells count, pH, and proteolysis assessment were monitored during storage.

Wydawca:
Dictus Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783844397239
Ilość stron:
88
Oprawa:
Miękka
Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia