• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Study of drying kinetics and fortification in food. » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Study of drying kinetics and fortification in food.

ISBN-13: 9786205185391 / Angielski / Miękka / 68 str.

Welliton Miranda; Hugo Fernandes
Study of drying kinetics and fortification in food. Miranda, Welliton, Fernandes, Hugo 9786205185391 Our Knowledge Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Study of drying kinetics and fortification in food.

ISBN-13: 9786205185391 / Angielski / Miękka / 68 str.

Welliton Miranda; Hugo Fernandes
cena 195,91
(netto: 186,58 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 195,91
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

The turu (teredo sp) is a food that is a source of nutrients that could be used in food in an alternative way to the consumption in natura, such as in the form of flour, since many people do not consume by its vermiform appearance. For the drying kinetics technique and for the physical-chemical analyses (centesimal composition), besides the determination of the protein and amino acid profiles, color and yield, where used turkey from Marajó Island. The results show that through the drying kinetics, three flours were obtained at different temperatures (60, 70 and 80oC) in which it is observed that the highest temperature obtained the shortest drying time, therefore, the moisture content is reached in less time at the temperature of 80oC. Regarding the centesimal composition, they show great nutritional potential. Present characteristic color of fish flours and yield influenced by drying. Therefore, all the results evaluated corresponded to a product of high nutritional quality.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Wydawca:
Our Knowledge Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9786205185391
Ilość stron:
68
Wymiary:
22.0 x 15.0
Oprawa:
Miękka

Graduated in Nutrition from Centro Universitário Maurício de Nassau Belém.Post graduating in Clinical and Hospital NutritionPost graduating in Food and Nutrition Management



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia