• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Smell, Taste, Eat: The Role of the Chemical Senses in Eating Behaviour » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Smell, Taste, Eat: The Role of the Chemical Senses in Eating Behaviour

ISBN-13: 9783031413742 / Twarda / 2024 / 156 str.

Smell, Taste, Eat: The Role of the Chemical Senses in Eating Behaviour  9783031413742 Springer International Publishing AG - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Smell, Taste, Eat: The Role of the Chemical Senses in Eating Behaviour

ISBN-13: 9783031413742 / Twarda / 2024 / 156 str.

cena 402,53
(netto: 383,36 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 385,52
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
Kategorie:
Nauka, Socjologia i społeczeństwo
Kategorie BISAC:
Science > Biofizyka
Psychology > Cognitive Psychology & Cognition
Psychology > Emotions
Wydawca:
Springer International Publishing AG
ISBN-13:
9783031413742
Rok wydania:
2024
Ilość stron:
156
Wymiary:
21.0 x 14.8
Oprawa:
Twarda
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

1. Introduction – Lorenzo Stafford 

Part I: Multisensory 
2. Richard Stevenson - Hunger is more what you know than what you feel 
3. Charles Spence - Perceptual Similarity and the Chemical Senses 
4. Chi Thanh Vi, Marianna Obrist, and Martin Yeomans: The role of novel taste and smell delivery devices in facilitating multisensory and eating behaviour research. 
Part II: Food Preferences 
5. Rhiannon M. Armitage, Vasiliki Iatridi, Martin R. Yeomans: Rethinking sweet-liking in relation to the obesity epidemic 
6. Janina Seubert, Putu Agus Khorisantono: How are food preferences formed and changed? Sensory contributions to anticipatory and consummatory processing of food reward 
Part III: Disordered Eating And Olfactory Disorders 
7. Andrew Johnson: Olfaction and Disordered Eating 
8. Robert Pelligrino - The effect of olfactory disorder (or chemosensory disorder) on perception, acceptance, evoked-emotion, and consumption of food 
Part IV: Historical/Anthropological Aspects 
9. Lorenzo Stafford – ‘Smelling across the ages’ a psycho-historical perspective. 
10. Lewis Daly – The blood that drips from the vine: On the ethnobotany of fragrant tree resins in Makushi shamanic healing 
11. Concluding thoughts – Lorenzo Stafford

Lorenzo Stafford is Associate Professor in the Department of Psychology at the University of Portsmouth, UK, and a chartered member of the British Psychology Society. He is an active member of the British Feeding and Drinking Group(BFDG).

This edited collection synthesises recent research into smell and taste and relates it to eating behaviour. Olfaction - the sense of smell - together with taste are known as the ‘chemical senses’ and are the oldest sensory system. It is paradoxical then that our knowledge (especially psychological) about these two systems remains far behind that of vision and audition. Nevertheless, the past twenty years has seen a significant increase in our understanding of these sensory systems and the contributors to this book, many of whom helped to reveal key findings in this research domain, explore theories which attempt to explain appetite control, associative odour learning and multisensory perception, among others. It further brings the reader up to date on the current state of knowledge on disordered eating and olfactory disorders. Finally, it bridges across different academic disciplines to reveal the importance of the chemical senses in indigenous people in Guyana.

Lorenzo Stafford is Associate Professor in the Department of Psychology at the University of Portsmouth, UK, and a chartered member of the British Psychology Society. He is an active member of the British Feeding and Drinking Group(BFDG).



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia