• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Signature Tastes of Seattle: Favorite Recipes from our Local Restaurants » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Signature Tastes of Seattle: Favorite Recipes from our Local Restaurants

ISBN-13: 9781502804921 / Angielski / Miękka / 2014 / 46 str.

Steven W. Siler
Signature Tastes of Seattle: Favorite Recipes from our Local Restaurants Siler, Steven W. 9781502804921 Createspace - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Signature Tastes of Seattle: Favorite Recipes from our Local Restaurants

ISBN-13: 9781502804921 / Angielski / Miękka / 2014 / 46 str.

Steven W. Siler
cena 40,31 zł
(netto: 38,39 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 40,09 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Do you remember enjoying a meal at that famous restaurant, and wishing you could get the recipe for it? Or visiting a city for the first time, and eating at that cute little cafe that everyone raved about? Well now, you literally have your cake and eat it too. Or at least the recipe for the cake. The Signature Tastes of Seattle captures the actual recipes from the restaurants that define the culinary tastes, as well as trivia and facts, about the city. With almost 70 recipes from every corner...from the El Gaucho's Wicked Shrimp, to the Local 360's famous Fried Chicken, these are the restaurants and signature recipes that define the Emerald City. Etta's Crab Cakes 2020 Western Ave, Seattle Ingredients 1 large egg yolks 1 tablespoon cider vinegar 1 tablespoon Dijon mustard 1 tablespoon finely chopped red bell peppers 1 tablespoon finely chopped onions 2 teaspoons chopped parsley 1 teaspoon Tabasco sauce 1/2 teaspoon paprika 1/2 teaspoon chopped fresh thyme 1/4 teaspoon kosher salt 1/4 teaspoon fresh ground black pepper 1/4 cup olive oil 1/4 cup sour cream 1 lb fresh Dungeness crabmeat, picked clean of shell and lightly squeezed if wet 4 cups fresh breadcrumbs 3 tablespoons chopped parsley 4 tablespoons approx. unsalted butter Directions 1.In a small food processor, combine egg yolk, vinegar, mustard, bell pepper, onion, parsley, Tabasco, paprika, thyme, salt and pepper. 2.Pulse to mince the vegetables and combine the ingredients. 3.With motor running, slowly add oil through the feed tube until the mixture emulsifies and forms a thin mayonnaise. 4.Transfer mayonnaise mixture to a large bowl and stir in sour cream, then carefully fold in crabmeat. 5.Gently form into 8 crabcakes, about 3 inches across and 3/4-inch thick. 6.Put the fresh bread crumbs in a shallow container and stir in parsley. 7.Lightly dredge the crab cakes on both sides in the bread crumbs. 8.Chill for at least 1 hour (preferably longer). 9.Put 2 large nonstick skillets over medium heat and add about 2 tablespoons butter to each pan. When butter is melted, add 4 cakes to each pan. 10.Gently fry until golden brown on both sides and hot through, turning once with a spatula, about 4 minutes on each side. 11.Depending on appetites, suggest service of two crab cakes per serving, with lemon wedge


Zawartość książki może nie spełniać oczekiwań – reklamacje nie obejmują treści, która mogła nie być redakcyjnie ani merytorycznie opracowana.

Kategorie:
Poradniki
Kategorie BISAC:
Cooking > Regional & Ethnic - American - Northwestern States
Wydawca:
Createspace
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781502804921
Rok wydania:
2014
Ilość stron:
46
Waga:
0.08 kg
Wymiary:
22.91 x 15.19 x 0.25
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Siler, Steven W. Steven W. Siler is a firefighter-cum-chef serving ... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia