• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Science and Civilisation in China, Part 5, Fermentations and Food Science » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Science and Civilisation in China, Part 5, Fermentations and Food Science

ISBN-13: 9780521652704 / Angielski / Twarda / 2000 / 769 str.

H. T. Huang; Joseph Needham; C. Cullen
Science and Civilisation in China, Part 5, Fermentations and Food Science Huang, H. T. 9780521652704 Cambridge University Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Science and Civilisation in China, Part 5, Fermentations and Food Science

ISBN-13: 9780521652704 / Angielski / Twarda / 2000 / 769 str.

H. T. Huang; Joseph Needham; C. Cullen
cena 1191,21
(netto: 1134,49 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1132,55
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

Today Chinese cuisine is enjoyed in many parts of the world, yet little is known in the West about the technologies involved in making its characteristic ingredients. H. T. Huang's book is the first history of Chinese food technology in a Western language. It describes the conversion of agricultural commodities into food and drink, and explores the origins, development and scientific basis of traditional Chinese technology as applied to the processing of four food categories: the fermentation of alcoholic drinks from grains; the conversion of soybeans into soyfoods and condiments; the preservation of foods and the production of vegetable oils, malt sugar, starch, etc; and, lastly, the processing and utilization of tea. Where possible the Chinese experience is compared with equivalent systems in the West and elsewhere. The book ends with reflections on how nature, technology and human intervention have shaped the discovery and innovation of processed foods in traditional China.

Kategorie:
Nauka, Historia
Kategorie BISAC:
Science > History
Science > Biologia i przyroda
Science > Biotechnology
Wydawca:
Cambridge University Press
Seria wydawnicza:
Science & Civilisation in China
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780521652704
Rok wydania:
2000
Numer serii:
000068373
Ilość stron:
769
Waga:
1.82 kg
Wymiary:
25.35 x 19.61 x 4.98
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

'This is the most convenient and reliable presentation of this information in a Western langauge … Huang's work is a thorough analysis of the archaeological, classical, historical, medical, literary, scientific and secondary literature on food processing in China and the reader will find here all he needs for his research. … this large volume is a most welcome contribution to the study of Chinese food science and culinary history and it can be seen as the definitive work in any language on Chinese food science.' Ute Engelhardt, East Asian Science, Technology, and Medicine

1. Introduction; 2. Literature and sources; 3. Fermentation and evolution of alcoholic drinks; 4. Soybean processing and fermentation; 5. Food processing and preservation; 6. Tea processing and utilisation; 7. Food and nutritional deficiency diseases; 8. Reflections and epilogue.

Needham, Joseph Joseph Needham FRS (1900-1995) was the founder of ... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia