• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Routledge International Handbook of Food Studies » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Routledge International Handbook of Food Studies

ISBN-13: 9780415782647 / Angielski / Twarda / 2012 / 424 str.

Ken Albala
Routledge International Handbook of Food Studies Ken Albala 9780415782647 Routledge - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Routledge International Handbook of Food Studies

ISBN-13: 9780415782647 / Angielski / Twarda / 2012 / 424 str.

Ken Albala
cena 1119,59 zł
(netto: 1066,28 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1057,85 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

This volume offers students, scholars and all those interested in food-related research a one-stop, easy-to-use reference guide. Each article includes a brief history of food research within a discipline or on a particular topic, a discussion of research methodologies and ideological or theoretical positions for research.

Kategorie:
Nauka, Socjologia i społeczeństwo
Kategorie BISAC:
Social Science > Socjologia
Wydawca:
Routledge
Seria wydawnicza:
Routledge International Handbooks
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780415782647
Rok wydania:
2012
Numer serii:
000346050
Ilość stron:
424
Waga:
0.91 kg
Wymiary:
24.6x17.4
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01

Part 1: Social Sciences  1. Anthropology  2. Sociology  3. Communications  4. Psychology  5. Nutritional Anthropology  6. Nutrition  7. Archaeology  8. Journalism  Part 2: Humanities  9. Cultural History  10. Culinary History  11. Literature  12. Philosophy  13. Linguistics  14. Theology  15. Art  16. Film  17. Television  Part 3: Interdisciplinary Food Studies  18. Food Studies Programs  19. American Studies  20. Folklore  21. Food Museums  22. Food Law  23. Feminism  24. Culinary Arts and Food Service Management  25. Cultural Studies  26. Food and Race  Part 4: Special Topics in Food Studies  27. Food Justice  28. Animal Rights  29. Food Security  30. School Food  31. Tourism  32. Food and the Senses  33. Agriculture  34. Ethics

Ken Albala is Professor of History at the University of the Pacific in Stockton, California, where he teaches courses on the Renaissance and Reformation, Food History and the History of Medicine. He is the author of many books on food history including Eating Right in the Renaissance (University of California Press, 2002), Food in Early Modern Europe (Greenwood Press, 2003), Cooking in Europe 1250-1650 (Greenwood Press, 2005), The Banquet: Dining in the Great Courts of Late Renaissance Europe (University of Illinois Press, 2007), Beans: A History (Berg, 2007. Winner of the 2008 International Association of Culinary Professionals Jane Grigson Award), and Pancake (Reaktion Press, 2008). He has coauthored two cookbooks: The Lost Art of Real Cooking (Penguin/Perigee 2010) and The Lost Arts of Hearth and Home (2012). He has also edited the 4 volume Food Cultures of the World Encyclopedia (ABC-CLIO, 2010) and co-edits the journal Food, Culture and Society.

Albala, Ken Ken Albala is Associate Professor in the Departmen... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia