• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Routledge Handbook of Food as a Commons: Expanding Approaches » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Routledge Handbook of Food as a Commons: Expanding Approaches

ISBN-13: 9780367628567 / Angielski / Miękka / 2020 / 424 str.

Jose Luis Vivero-Pol; Tomaso Ferrando; Olivier de Schutter
Routledge Handbook of Food as a Commons: Expanding Approaches Vivero-Pol, Jose Luis 9780367628567 Routledge - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Routledge Handbook of Food as a Commons: Expanding Approaches

ISBN-13: 9780367628567 / Angielski / Miękka / 2020 / 424 str.

Jose Luis Vivero-Pol; Tomaso Ferrando; Olivier de Schutter
cena 224,33 zł
(netto: 213,65 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 221,59 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

This Handbook provides the first comprehensive review and synthesis of knowledge and new thinking on key contemporary themes including the increased recognition that food can be regarded as a commons.

Kategorie:
Nauka, Prawo i administracja
Kategorie BISAC:
Law > Environmental
Nature > Ecology
Business & Economics > Industries - Food Industry
Wydawca:
Routledge
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780367628567
Rok wydania:
2020
Ilość stron:
424
Waga:
0.97 kg
Wymiary:
24.38 x 17.27 x 2.54
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

1. Introduction: the food commons are coming… PART I: REBRANDING FOOD AND ALTERNATIVE NARRATIVES OF TRANSITION 2. The idea of food as a commons: multiple understandings for multiple dimensions of food 3. The food system as a commons 4. Growing a care-based commons food regime 5. New roles for citizens, markets and the state towards an open-source agricultural revolution 6. Food security as a global public good PART II: EXPLORING THE MULTIPLE DIMENSIONS OF FOOD 7. Food, needs and commons 8. Community-based commons and rights systems 9. Food as cultural core: human milk, cultural commons and commodification 10. Food as a commodity PART III: FOOD-RELATED ELEMENTS CONSIDERED AS COMMONS 11. Traditional agricultural knowledge as a commons 12. Scientific knowledge of food and agriculture in public institutions: movement from public to private goods 13. Western gastronomy, inherited commons and market logic: cooking up a crisis 14. Genetic resources for food and agriculture as commons 15. Water, food and climate commoning in South African cities: contradictions and prospects PART IV: COMMONING FROM BELOW: CURRENT EXAMPLES OF COMMONS-BASED FOOD SYSTEMS 16. The ‘campesino a campesino’ agroecology movement in Cuba: food sovereignty and food as a commons 17. The commoning of food governance in Canada: pathways towards a national food policy? 18. Food surplus as charitable provision: obstacles to re-introducing food as a commons 19. Community-building through food self-provisioning in Central and Eastern Europe: an analysis through the food commons framework PART V: DIALOGUE OF ALTERNATIVE NARRATIVES OF TRANSITION 20. Can food as a commons advance food sovereignty? 21. Land as a commons: examples from United Kingdom and Italy 22. The centrality of food for social emancipation: civic food networks as real utopias projects 23. Climate change, the food commons and human health PART VI: CONCLUSIONS 24. Food as commons: towards a new relationship between the public, the civic and the private



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia