• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Qualities Of Sweet Potato Flour: A process parameters » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Qualities Of Sweet Potato Flour: A process parameters

ISBN-13: 9783659786013 / Angielski / Miękka / 2015 / 200 str.

Jethva M. H.;Cholera S. P.;Rathod P. J.
Qualities Of Sweet Potato Flour: A process parameters Jethva M. H. 9783659786013 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Qualities Of Sweet Potato Flour: A process parameters

ISBN-13: 9783659786013 / Angielski / Miękka / 2015 / 200 str.

Jethva M. H.;Cholera S. P.;Rathod P. J.
cena 322,36 zł
(netto: 307,01 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 322,36 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Sweet potato is an important root crop grown all over the world and consumed as a vegetable, boiled, baked or often fermented into food and beverages. Fresh sweet potato fruit contains about 70 to 72 % (wb) moisture content. There are more chances of the sweet potato getting spoiled or deteriorated. Also, sweet potato is a perishable root, it has shelf life of 2 to 3 weeks and marketing of sweet potatoes to different places is also one of major constraint, as about 35 % post-harvest losses occur during post-harvest management. Therefore, it is necessary to convert it into value added products which retain color, flavor and nutrients with longer shelf life. So, to increase the shelf life of sweet potato, it is converted into various processed products like flour, dried slices, dried chips, RTS, beverages, etc. Sweet potato flour is used in cakes, biscuits, noodles, jam, jellies, sauces, fortified flour, juices, wines, ice-cream, alcohol, industrial starch and crackies and other dishes etc.

Sweet potato is an important root crop grown all over the world and consumed as a vegetable, boiled, baked or often fermented into food and beverages. Fresh sweet potato fruit contains about 70 to 72 % (wb) moisture content. There are more chances of the sweet potato getting spoiled or deteriorated. Also, sweet potato is a perishable root, it has shelf life of 2 to 3 weeks and marketing of sweet potatoes to different places is also one of major constraint, as about 35 % post-harvest losses occur during post-harvest management. Therefore, it is necessary to convert it into value added products which retain color, flavor and nutrients with longer shelf life. So, to increase the shelf life of sweet potato, it is converted into various processed products like flour, dried slices, dried chips, RTS, beverages, etc. Sweet potato flour is used in cakes, biscuits, noodles, jam, jellies, sauces, fortified flour, juices, wines, ice-cream, alcohol, industrial starch and crackies and other dishes etc.

Kategorie:
Nauka, Ekonomia i biznes
Kategorie BISAC:
Business & Economics > Careers - General
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783659786013
Rok wydania:
2015
Ilość stron:
200
Waga:
0.30 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 1.17
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Mr. M. H. Jethva obtained his B.Tech.and M.Tech.degrees in Agricultural Engineering in the year of 2013 and 2015, respectively from College of Agricultural Engineering and Technology, Junagadh Agricultural University, Junagadh.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia