• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Prospective of β‐glucan » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Prospective of β‐glucan

ISBN-13: 9783639290547 / Angielski / Miękka / 2010 / 240 str.

Asif Ahmad; Faqir Muhammad Anjum
Prospective of β‐glucan Ahmad, Asif 9783639290547 VDM Verlag - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Prospective of β‐glucan

ISBN-13: 9783639290547 / Angielski / Miękka / 2010 / 240 str.

Asif Ahmad; Faqir Muhammad Anjum
cena 354,20 zł
(netto: 337,33 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 354,20 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Nutraceutical products are an ever-evolving creative process that goes beyond scientific empiricism. Beta-glucan is one of the valuable nutraceutical polysaccharide having proven health benefits. Previously, beta glucan was very expensive to manufacture. Recent developments in manufacturing have made this product affordable. This book portrait all issues regarding extraction of -glucan from cereal source their characterization for end use and finally utilization into various products. A great deal of information is gathered about health implication and safety of -glucan making this book valuable for food processor, researcher, academicians and students of Food science & Nutrition. This book contain: Low cost Extraction technology for -glucan;Previous research highlighting issues about sources of -glucan, Extraction techniques, physicochemical and functional properties, Viscosity and Food application of -glucan; Characterization of -glucan for industrial application; Nutritional and nutraceutical aspects of -glucan; Rheological changes that may appear through incorporation of -glucan; Exploring potential of -glucan for incorporation into bread"

Nutraceutical products are an ever-evolving creative process that goes beyond scientific empiricism. Beta-glucan is one of the valuable nutraceutical polysaccharide having proven health benefits. Previously, beta glucan was very expensive to manufacture. Recent developments in manufacturing have made this product affordable. This book portrait all issues regarding extraction of β-glucan from cereal source their characterization for end use and finally utilization into various products. A great deal of information is gathered about health implication and safety of β-glucan making this book valuable for food processor, researcher, academicians and students of Food science & Nutrition. This book contain:Low cost Extraction technology for β-glucan;Previous research highlighting issues about sources of β-glucan, Extraction techniques, physicochemical and functional properties, Viscosity and Food application of β-glucan; Characterization of β-glucan for industrial application; Nutritional and nutraceutical aspects of β-glucan; Rheological changes that may appear through incorporation of β-glucan; Exploring potential of β-glucan for incorporation into bread

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Chemical & Biochemical
Wydawca:
VDM Verlag
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783639290547
Rok wydania:
2010
Ilość stron:
240
Waga:
0.36 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 1.4
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia