• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Promoting the Use of Andean Crops » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Promoting the Use of Andean Crops

ISBN-13: 9783659575037 / Angielski / Miękka / 2014 / 64 str.

Gallego Diana;Rastrelli Luca
Promoting the Use of Andean Crops Gallego Diana 9783659575037 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Promoting the Use of Andean Crops

ISBN-13: 9783659575037 / Angielski / Miękka / 2014 / 64 str.

Gallego Diana;Rastrelli Luca
cena 178,89
(netto: 170,37 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 178,89
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Andean region is known to be the botanical origin of common vegetable species as potato, peanut and tomato; however, less well- known species such as quinoa (Chenopodium quinoa) and canihua (Chenopodium pallidicaule), have possessed an important role in the nutrition and wellbeing of local populations during thousand of years. Quinoa and canihua are crops with a highly significative content of protein. Moreover, its levels of carbohydrates, minerals, vitamins, polyphenols and other compounds could contribute with its preventive and therapeutic potentials. In spite of their multiple benefits, few studies have been developed to improve the characterization and cultivation aspects related with the obtainment of these plants. This book, therefore, provides a wide and newly revised description about major aspects of quinoa and canihua, including the botanical, chemical, nutritional and therapeutic characteristics; looking to promote their utilization as functional foods, and contributing in the re-discovery and dissemination of knowledge from these Andean crops."

Andean region is known to be the botanical origin of common vegetable species as potato, peanut and tomato; however, less well- known species such as quinoa (Chenopodium quinoa) and cañihua (Chenopodium pallidicaule), have possessed an important role in the nutrition and wellbeing of local populations during thousand of years. Quinoa and cañihua are crops with a highly significative content of protein. Moreover, its levels of carbohydrates, minerals, vitamins, polyphenols and other compounds could contribute with its preventive and therapeutic potentials. In spite of their multiple benefits, few studies have been developed to improve the characterization and cultivation aspects related with the obtainment of these plants. This book, therefore, provides a wide and newly revised description about major aspects of quinoa and cañihua, including the botanical, chemical, nutritional and therapeutic characteristics; looking to promote their utilization as functional foods, and contributing in the re-discovery and dissemination of knowledge from these Andean crops.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Life Sciences - Horticulture
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783659575037
Rok wydania:
2014
Ilość stron:
64
Waga:
0.10 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 0.38
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

DVM and MSc in Animal Health Science since 2013. Experience in the neuroprotection and nutraceutical fields have promoted her participation in international projects focused on functional foods and its antioxidant properties. She is the author of several publications and member of scientific and cultural networks.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia