• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Probiotics bacteria from milk products and human health » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Probiotics bacteria from milk products and human health

ISBN-13: 9783639707700 / Angielski / Miękka / 2014 / 172 str.

Hassan Mohamed
Probiotics bacteria from milk products and human health Hassan, Mohamed 9783639707700 Scholars' Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Probiotics bacteria from milk products and human health

ISBN-13: 9783639707700 / Angielski / Miękka / 2014 / 172 str.

Hassan Mohamed
cena 358,23 zł
(netto: 341,17 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 358,23 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

The fermentation of dairy foods presents one of the oldest methods of long-term food preservation. Probiotic is defined as "a live microbial feed supplement which beneficially affects the host animal by improving its intestinal microbial balance." Probiotics also defined as "live micro-organisms, that when included in foods can influence the composition and the activity of the gut microbiota, modulate the inflammatory response, improve the nonspecific intestinal barrier, and reinforce or modulate the mucosal and the systemic immune response.'' . The mechanisms through which probiotics exert their health benefits include antimutagenic properties, stimulation of host defence systems, immunomodulation and the competitive exclusion of pathogens by production of small, cationic antimicrobial peptides (AMPs). Defensins are small cationic antimicrobial peptides predominantly found in leukocytes and epithelial cells engaged in host defense. This work study the relation between probiotic isolated from fermented dairy products and human health.

The fermentation of dairy foods presents one of the oldest methods of long-term food preservation. Probiotic is defined as "a live microbial feed supplement which beneficially affects the host animal by improving its intestinal microbial balance". Probiotics also defined as "live micro-organisms, that when included in foods can influence the composition and the activity of the gut microbiota, modulate the inflammatory response, improve the nonspecific intestinal barrier, and reinforce or modulate the mucosal and the systemic immune response. . The mechanisms through which probiotics exert their health benefits include antimutagenic properties, stimulation of host defence systems, immunomodulation and the competitive exclusion of pathogens by production of small, cationic antimicrobial peptides (AMPs). Defensins are small cationic antimicrobial peptides predominantly found in leukocytes and epithelial cells engaged in host defense. This work study the relation between probiotic isolated from fermented dairy products and human health.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Mikrobiologia
Wydawca:
Scholars' Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783639707700
Rok wydania:
2014
Ilość stron:
172
Waga:
0.26 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 1.02
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

In 2010, I graduated my Ph.D. in Dairy Science, Minia University, Egypt cooperation with Max Rubner Institute, Kiel, Germany in channel system program. I lecture in field of Dairy Science at Faculty of Agriculture, Sohag University, Egypt.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia