• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Preparation of Pasta » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Preparation of Pasta

ISBN-13: 9783659592812 / Angielski / Miękka / 2014 / 80 str.

Vidya Sonone;Pramod Bakane;Dipali Kothawale
Preparation of Pasta Vidya Sonone, Pramod Bakane, Dipali Kothawale 9783659592812 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Preparation of Pasta

ISBN-13: 9783659592812 / Angielski / Miękka / 2014 / 80 str.

Vidya Sonone;Pramod Bakane;Dipali Kothawale
cena 178,06
(netto: 169,58 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 178,06
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

Microwave puffed cereal based pasta was developed from finger millet and sweet potato powder. The experiment was conducted to develop cold extrudate, microwave puffing to prepare pasta. The cold extrudate were obtained from finger millet flour and sweet potato powder in proportion of 55:45 and at moisture contents of 0.6035 kg/kg dm and steamed in kitchen pressure cooker for 15 min, kneading for 10-15 min in Dolly Mini P3 Pasta machine could yield cold extrudate in rectangular strip of 20 mm long and were useful for further processing. The effect of process parameter viz., convective heating temperature (CT), convective heating time (Ct), microwave power, % of 1350 W (MP), microwave puffing time (Mt) on the quality of product was investigated by conducting experiments using the central composite rotatable design (CCRD). Linear and quadratic models were developed using response surface methodology (RSM) to study the process parameters and responses in terms of moisture content (MC), expansion ratio (ER), hardness (HD), crispness (CSP) and sensory colour score (CL). CT and Ct had predominant effect on responses. The texture characteristics of puffed product were prominently dependent

Kategorie:
Nauka, Ekonomia i biznes
Kategorie BISAC:
Business & Economics > Careers - General
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783659592812
Rok wydania:
2014
Dostępne języki:
Angielski
Ilość stron:
80
Waga:
0.13 kg
Wymiary:
22.922.9 x 15.222.9 x 15.2 x 0
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

She has completed her B. Tech(Agricultural Engineering)Dr. P.D.K.V., Akola and M. Tech. in Agricultural Process Engineering from Dr. P.D.K.V., Akola University (MS). Presently doing Ph.D. in M.P.K.V., Rahuri University (MS). She has published some research paper in various journal.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia