• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Plant Genetic Resources of Legumes in the Mediterranean » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Plant Genetic Resources of Legumes in the Mediterranean

ISBN-13: 9780792367079 / Angielski / Twarda / 2001 / 380 str.

Sarita Jane Bennett; Nigel Maxted; N. Maxted
Plant Genetic Resources of Legumes in the Mediterranean Sarita Jane Bennett Nigel Maxted N. Maxted 9780792367079 Kluwer Academic Publishers - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Plant Genetic Resources of Legumes in the Mediterranean

ISBN-13: 9780792367079 / Angielski / Twarda / 2001 / 380 str.

Sarita Jane Bennett; Nigel Maxted; N. Maxted
cena 806,99 zł
(netto: 768,56 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 771,08 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Genetic erosion, that is, the loss of native plant and genetic diversity has been exponential from the Mediterranean Basin through the Twentieth century. This careless eradication of species and genetic diversity as a result of human activities from a 'hot-spot' of diversity threatens sustainable agriculture and food security for the temperate regions of the world. Since the early 1900s there has been a largely ad hoc movement to halt the loss of plant diversity and enhance its utilisation. The Convention on Biological Diversity and Food and Agriculture Organisation of the United Nations International Undertaking on Plant Genetic Resources, both highlight the need to improve conservation methodologies and enhance utilisation techniques. It has been argued that the most important component of biodiversity is the genetic diversity of crop and forage species used to feed humans and livestock. These cultivated and related wild species provides the raw material for further selection and improvement.
Leguminosae species are of major economic importance (peas, chickpeas, lentils and faba beans, as well as numerous forage species) and provide a particularly rich source of protein for human and animal foods. Their distribution is concentrated in the Mediterranean region and therefore the improvement of their conservation and use in the region is critical.
This text is designed to help ensure an adequate breadth of legume diversity is conserved and to help maximise the use of that conserved diversity. The subjects of conservation and use of legume diversity, the Mediterranean ecosystem and taxonomy of legumes are introduced. Generic reviews of the taxonomy, centre of diversity, ecogeographic distribution, genetic diversity distribution, conservation status, conservation gaps and future research needs are provided, along with a discussion of the importance of rhizobia to the maintenance of legume diversity. Current ex situ and in situ conservation activities as well current legume uses are reviewed. In conclusion future priorities for ex situ and in situ plant genetic conservation and use of Mediterranean legumes are highlighted. All contributors look forward rather than simply reviewing past and current activities and therefore it is hoped that the identification of genetic erosion, location of taxonomic and genetic diversity and promotion of more efficient utilisation of conserved material will be enhanced.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Nature > Plants - Flowers
Science > Botanika
Nature > Plants - Trees
Wydawca:
Kluwer Academic Publishers
Seria wydawnicza:
International Library of Ethics, Law, and the New Medicine
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780792367079
Rok wydania:
2001
Wydanie:
2001
Ilość stron:
380
Waga:
0.81 kg
Wymiary:
24.0 x 16.0
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Preface. Section 1: Introduction. 1. Conservation, Diversity and Use of Mediterranean Legumes; N. Maxted, S.J. Bennett. 2. Ecogeographic Environment of the Mediterranean; S.J. Bennett, N. Maxted. 3. Legume Diversity in the Mediterranean Region; N. Maxted, S.J. Bennett. Section 2: Genetic Diversity of Legumes in the Mediterranean. 4. Clovers (Trifolium L.); E.-J. Lamont, et al. 5. Medics (Medicago L.); J.M. Prosperi, et al. 6. Chickpeas (Cicer L.); R. Hannan, et al. 7. Lentils (Lens L.); M. Ferguson, W. Erskine. 8. Vetches (Vicia L.); M. van de Wouw, et al. 9. Grasspea and Chicklings (Lathyrus L.); A. Sarker, et al. 10. Peas (Pisum L.); M. Ambrose, N. Maxted. 11. Lupins (Lupinus L.); W. Cowling. 12. Minor and Under-utilised Legumes; S.J. Bennett, et al. 13. Root-nodule Bacteria; J.G. Howieson. Section 3: Conservation of Legumes in the Mediterranean. 14. Ex Situ Conservation of Grain Legumes; L.D. Robertson, N. Maxted. 15. Ex Situ Conservation of Forage Legumes; R.S. Hamilton, et al. 16. In Situ Conservation; N. Maxted, et al. Section 4: Utilisation of Legumes in the Mediterranean. 17. Utilisation of Grain Legume Diversity; W. Erskine, et al. 18. Utilisation of Forage and Pasture Legume Diversity; K. Street, et al. 19. Unconventional Fodder Legumes; H. Le Houérou, S. Christiansen. Section 5: Afterword. 20. Future Conservation and Utilisation Priorities; N. Maxted, S.J. Bennett. Index.

Maxted, Nigel Nigel Maxted is at the University of Birmingham, U... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia