• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Pigments in Vegetables: Chlorophylls and Carotenoids » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Pigments in Vegetables: Chlorophylls and Carotenoids

ISBN-13: 9781461358428 / Angielski / Miękka / 2012 / 351 str.

Jeana Gross
Pigments in Vegetables: Chlorophylls and Carotenoids Gross, Jeana 9781461358428 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Pigments in Vegetables: Chlorophylls and Carotenoids

ISBN-13: 9781461358428 / Angielski / Miękka / 2012 / 351 str.

Jeana Gross
cena 806,99 zł
(netto: 768,56 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 771,08 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

Vegetables contain several classes of pigments: the green chlorophylls; the yellow, orange, and red carotenoids; the red, blue, or violet anthocyanins; andthered-violet betalains. Thisbookcoversthechlorophyllsandthecarot- enoids, the two chief classes of vegetable pigments, and is the first major compilationofthis kind. Structure, physical and chemical properties, and analytical methods, in- cluding special methods adapted for certain vegetables, are discussed first, and are then followed by a discussion of physiological and biochemical as- pects, including location, biosynthesis, and biochemical changes during plant developmentand senescence. Both pigment classes have extremelyimportant biological functions. The chlorophylls are of paramount importance in photosynthesis. The carot- enoids, besides their photofunction, have a highly significant role in nutri- tion. Someofthem havevitaminA value and, possibly, a rolein the preven- tion of human cancer. The chlorophyll distribution table includes all ofthe currentlyavailable quantitativedataonvegetables. The discussion of carotenoid distribution describes the unique carot- enoids found invegetablesandincludesqualitativeandquantitativedistribu- tion tables for the most common vegetables. These tables summarize all of the publisheddata to date, but they are far from complete. However, appli- cationofrecentlyavailabletechniques should fill theenormousgaps, update old data, and permit an accurate assessment of the vitamin A value of the food. Suchcompletedatawould also make it possible to usecarotenoid dis- tributioninthetaxonomyofvegetables. The presentations of pigment distribution also consider the changes in pigmentcontentduring storageand processing. Thebookalsoincludesapresentationoffactors affectingpigmentsynthe- sis in vegetables (e.g., phytohormones) and environmental factors (e.g., light, temperature), as well as fertilizers and pesticides.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Nature > Plants - Flowers
Science > Biologia i przyroda
Science > Botanika
Wydawca:
Springer
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781461358428
Rok wydania:
2012
Wydanie:
1991
Ilość stron:
351
Waga:
0.51 kg
Wymiary:
23.39 x 15.6 x 1.93
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Chlorophylls.- Structure.- Physical Properties.- Chemical Properties.- Derivatives.- Chlorophyllides.- Pheophytinsaandb.- Pheophorbidesaandb.- Allomerized Chlorophylls.- Pyrochlorophylls.- Analytical Methods.- Extraction.- Chlorophyll Determination.- Separation of Plant Pigments.- The Chloroplast.- Chemical Composition.- Development.- Function.- The Photosynthetic Unit.- Spectroscopic Properties of Chlorophyll in vivo.- Biosynthesis.- Step 1. Formation of b-Aminolevulinic Acid.- Step 2. Pyrrole (Porphobilinogen) Formation.- Step 3. Cyclic Tetrapyrrole Formation (Uroporphyrinogen III).- Step 4. Porphyrin Side-Chain Modifications.- Step 5. Oxidation of Protoporphyrinogen IX to Protoporphyrin IX.- Step 6. Magnesium Chelation of Protoporphyrin IX to Mg Protoporphyrin IX.- Step 7. Esterification of Mg to Protoporphyrin IX.- Step 8. Isocyclic Ring Formation (Protochlorophyllide).- Step 9. Protochlorophyllide Reduction to Chlorophyllide.- Step 10. Esterification of Chlorophyllidea.- Step 11. Biosynthesis of Chlorophyllb.- An Alternative Chlorophyll Biosynthetic Pathway.- Distribution in Vegetables.- Asparagus.- Beans.- Broccoli.- Peas.- Potato.- Cucurbitaceae.- Degradation.- Leaf Senescence.- Enzymes Involved in Chlorophyll Biodegradation.- Chlorophyll Bleaching—Lipoxygenase Peroxidases and Oxidases.- Chlorophyll Turnover.- Influence of Stress Conditions on Chlorophyll Degradation.- Degradation During Fruit Ripening.- Degradation During Processing and Storage of Green Vegetables.- Stabilization of Chlorophylls in Processed Green Vegetables.- Storage in Controlled Atmosphere.- Food Coloring.- Effect of Phytohormones on Chlorophyll Metabolism in Vegetables.- Cytokinins.- Gibberelin.- Ethylene.- Carotenoids.- Definitions and Nomenclature.- Structure and Classification.- Physical Properties.- Spectroscopic Properties.- Stereochemistry.- Geometrical Isomerism.- Absolute Configuration.- Chemical Properties.- Chemical Tests.- Oxidation.- Chemical Oxidation.- Autoxidation.- Photooxidation (Light Effect).- Enzymatic Oxidation.- Analytical Methods.- Extraction.- Saponification.- Quantitative Determination.- Removal of Sterols.- Carotenoid Separation.- Identification.- Biosynthesis.- Formation of Mevalonic Acid.- Formation of Geranylgeranyl Pyrophosphate.- Formation of Phytoene.- Desaturation of Phytoene.- Formation of Cyclic Carotenes.- Formation of Xanthophylls.- Functions.- Photofunctions.- The Violaxanthin Cycle.- Antioxidants.- Biological Function: Role of Carotenoids in Human Nutrition.- Uses.- Colorants.- Medicinal Applications.- Localization.- Chloroplasts.- Chromoplasts.- Carotenoids in Vegetables.- Changes During Storage Cooking and Processing.- Unique Carotenoids.- Carotenoid Distribution in Vegetables.- Asparagus.- Balsam Pear.- Green Beans.- Lima Beans.- Mung Beans.- Soybeans.- Broccoli.- Cabbage.- Carrots.- Cassava.- Cauliflower.- Cucumber.- Lettuce.- Lupin.- Maize.- Pea.- Chick-peas.- Pepper.- Potato.- Sweetpotato.- Pumpkins and Squashes.- Spinach.- Tomato.- Turnip and Swedish Turnip or Rutabaga.- Yam.- Factors Affecting Cartenoid Biosynthesis.- Phytohormones.- Light.- Temperature.- Fertilizers.- Pesticides.- Miscellaneous.- References.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia