• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Physiology of Fish in Intensive Culture Systems » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Physiology of Fish in Intensive Culture Systems

ISBN-13: 9780412078019 / Angielski / Twarda / 1996 / 232 str.

Gary A. Wedemeyer
Physiology of Fish in Intensive Culture Systems Gary A. Wedemeyer 9780412078019 Chapman & Hall - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Physiology of Fish in Intensive Culture Systems

ISBN-13: 9780412078019 / Angielski / Twarda / 1996 / 232 str.

Gary A. Wedemeyer
cena 806,99 zł
(netto: 768,56 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 771,08 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

Fish culture in hatcheries and other aquacultural facilities is becoming much more intensive all over the world. The success of all kinds of fish rearing depends on the quality of management and this depends, in turn, on understanding the biology of fishes and the aquatic environment in which they live. This book directly addresses the relationship between the aquatic environment and the fishes. An understanding of this by the reader will result in a reduction of disease outbreaks through improved management.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Life Sciences - Marine Biology
Science > Zoologia i nauki o zwierzętach
Wydawca:
Chapman & Hall
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780412078019
Rok wydania:
1996
Wydanie:
1996
Ilość stron:
232
Waga:
0.50 kg
Wymiary:
23.57 x 16.13 x 2.08
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Preface. Acknowledgements. List of Scientific Names. Chapter 1: Introduction: Historical perspective; The aquatic environment; The intensive culture environment. Chapter 2: Basic physiological functions: Introduction; Respiration and oxygen consumption; Blood and circulation; Osmoregulation; Parr-smolt transformation; Feeding, digestion, excretion; Immune protection; Stress response. Chapter 3: Effects of water quality conditions: Introduction; Water quality requirements: acidity; alkalinity; ammonia; carbon dioxide; chlorine; dissolved oxygen; hardness; heavy metals; hydrogen sulfide; nitrate, nitrite; supersaturation; temperature; Total dissolved solids, salinity; Total suspended solids, turbidity; summary; Disease problems associated with water quality conditions: Gas bubble disease (Gas bubble trauma); Methemoglobinemia (Brown blood disease); Visceral granuloma and nephrocalcinosis; Blue sac disease (Hydrocele embronalis); White spot (Coagualted yolk) disease; Soft shell disease (Soft egg disease); Algal toxins. Chapter 4: Effects of fish cultural procedures: Introduction; Crowding; Transportation; Formulated diets/adventitious toxins; Effects of smolt development; Chapter 5: Biological interactions during rearing: Introduction; Interactions between fish; Interactions between fish and microorganisms: fish-pathogens-environment relationship; Infection into disease:mechanisms; Stress-mediated diseases; Diseases as indicators of environmental quality; Managing biological interactions to prevent diseases. Chapter 6: Methods to minimize pathogen exsposure: Introduction; Biological methods; water treatment systems: Chloration; Ultraviolet light; ozone. Introduction: Basic physiological functions; Effects of water quality conditions; Effects of fish cultural procedures; Biological interactions during rearing; Methods to minimize pathogen exposure.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia