• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Physico-Chemical and Functional Aspects of Beef Patties » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Physico-Chemical and Functional Aspects of Beef Patties

ISBN-13: 9783848434046 / Angielski / Miękka / 92 str.

Muhammad Qasim Raza; Saleem-Ur- Rehman; Muhammad Mazhar Iqbal
Physico-Chemical and Functional Aspects of Beef Patties Raza, Muhammad Qasim, Rehman, Saleem-Ur-, Iqbal, Muhammad Mazhar 9783848434046 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Physico-Chemical and Functional Aspects of Beef Patties

ISBN-13: 9783848434046 / Angielski / Miękka / 92 str.

Muhammad Qasim Raza; Saleem-Ur- Rehman; Muhammad Mazhar Iqbal
cena 219,69 zł
(netto: 209,23 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 219,69 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Meat and its products enjoy a unique status in human diet but meat also serves as an excellent substrate for the growth of most microorganisms, and is associated with hypertension and cardiovascular disease due to the presence of high sodium and fat contents. In the functional examination of minced beef patties, estimation for total sodium contents is essential to assess the level of risk. The minced beef patties were also treated with chitosan-mint mixture to minimize the presence of microorganisms, oxidation and to increase the shelf life of the product by acting as a natural antioxidant as well as antimicrobial agent. The recommendations from this research work are; the microbiological quality of minced beef should be monitored regularly and properly to ensure consumer s safety. Different formulations for patties can be developed by using masking agents, cold pressure storage and use of less quantity of beef to ensure lower amounts of Na contents. Suitability of different oils and fats available for proper structure and other quality parameters of patties should be checked to ensure good quality products with lower levels of fat.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783848434046
Ilość stron:
92
Wymiary:
22.0
Oprawa:
Miękka

Muhammad Qasim Raza s/o Zawar Hussain belongs to Jhang. He has completed M.Sc.(Hons.)Food Science & Technology, under Supervision of Prof. Dr. Saleem-ur-Rehman, National Institute of Food Science & Technology, University of Agri. Faisalabad. He has passed his B.Sc.(Hons.)Agri.Food Tech. in 2006. He is also MBA(HRM) from AIOU, Islamabad, Pakistan.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia