• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Phase Transitions in Foods » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Phase Transitions in Foods

ISBN-13: 9780124080867 / Angielski / Twarda / 2015 / 380 str.

Roos, Yrjo H Drusch, Stephan
Phase Transitions in Foods Roos, Yrjo H Drusch, Stephan  9780124080867 Elsevier Science - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Phase Transitions in Foods

ISBN-13: 9780124080867 / Angielski / Twarda / 2015 / 380 str.

Roos, Yrjo H Drusch, Stephan
cena 448,71 zł
(netto: 427,34 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 444,12 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Phase Transitions in Foods, Second Edition, assembles the most recent research and theories on the topic, describing the phase and state transitions that affect technological properties of biological materials occurring in food processing and storage. It covers the role of water as a plasticizer, the effect of transitions on mechanical and chemical changes, and the application of modeling in predicting stability rates of change. The volume presents methods for detecting changes in the physical state and various techniques used to analyze phase behavior of biopolymers and food components. It should become a valuable resource for anyone involved with food engineering, processing, storage, and quality, as well as those working on related properties of pharmaceuticals and other biopolymers.

  • Contains descriptions of non-fat food solids as "biopolymers" which exhibit physical properties that are highly dependent on temperature, time, and water content
  • Details the effects of water on the state and stability of foods
  • Includes information on changes occurring in state and physicochemical properties during processing and storage
  • The only book on phase and state transitions written specifically for the applications in food industry, product development, and research

Kategorie:
Nauka, Medycyna
Kategorie BISAC:
Medical > Nutrition
Science > Chemia - Fizyczna
Science > Chemistry - Industrial & Technical
Wydawca:
Elsevier Science
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780124080867
Rok wydania:
2015
Wydanie:
Revised
Ilość stron:
380
Waga:
0.95 kg
Wymiary:
23.62 x 19.3 x 2.29
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

"Collates a wealth of information that constitutes a reference source not only for food technologists and engineers but also, and perhaps more importantly, for proteins chemists, microbiologists, enzymologists, and the like, although they may not realize it without a careful reading...The book is the first to draw together salient information on phase and state transitions and the consequences of those transitions on the mechanical and physicochemical properties of foods, polymers, and some biological materials. As such, the book will become an essential reference text." --Journal of Food Composition and Analysis

1. Introduction to Phase Transitions2. Physical State and Molecular Mobility 3. Methodology4. Water and Phase Transitions5. Food Components and Polymers6. Prediction of the Physical State7. Time-Dependent Phenomena8. Reaction Kinetics9. Food Processing and Storage



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia