• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Optimization of Pectin Extraction Variables for Orange Peel : Orange Pectin » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Optimization of Pectin Extraction Variables for Orange Peel : Orange Pectin

ISBN-13: 9783846593004 / Angielski / Miękka / 2011 / 88 str.

Yeshitla Gebre Tekeste; Shimelis Admassu Emire; Zebene Kiflie
Optimization of Pectin Extraction Variables for Orange Peel : Orange Pectin Tekeste, Yeshitla Gebre; Emire, Shimelis Admassu; Kiflie, Zebene 9783846593004 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Optimization of Pectin Extraction Variables for Orange Peel : Orange Pectin

ISBN-13: 9783846593004 / Angielski / Miękka / 2011 / 88 str.

Yeshitla Gebre Tekeste; Shimelis Admassu Emire; Zebene Kiflie
cena 219,18
(netto: 208,74 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 219,69
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

The main purposes of this work were to investigate the optimum extraction conditions for pectin extraction from orange peel and pulp, and to study the technical and economic feasibility for small scale pectin production. A central composite design was used and the influences of pH and temperature on the pectin yield were investigated. Furthermore, the influences of these variables on the viscosity, ash, methoxy and galacturonic acid contents of the extracted pectin were determined. Optimum pectin extraction conditions for the extraction variables and the appropriate volume of solvent used to extract a given mass of peel and pulp were also efficiently determined.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Computers > General
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783846593004
Rok wydania:
2011
Ilość stron:
88
Oprawa:
Miękka

He earned his Master s Degree in Chemical Engineering (Food Engineering) from Addis Ababa University, Ethiopia. He has been lecturing in Agricultural Colleges owned by the Ministry of Agriculture and Rural Development since he left University.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia