• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Novel Strategies to Improve Shelf-Life and Quality of Foods: Quality, Safety, and Health Aspects » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Novel Strategies to Improve Shelf-Life and Quality of Foods: Quality, Safety, and Health Aspects

ISBN-13: 9781774639153 / Angielski / Miękka / 2022 / 348 str.

Santosh K. Mishra; Megh R. Goyal
Novel Strategies to Improve Shelf-Life and Quality of Foods: Quality, Safety, and Health Aspects Mishra, Santosh K. 9781774639153 Apple Academic Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Novel Strategies to Improve Shelf-Life and Quality of Foods: Quality, Safety, and Health Aspects

ISBN-13: 9781774639153 / Angielski / Miękka / 2022 / 348 str.

Santosh K. Mishra; Megh R. Goyal
cena 404,81 zł
(netto: 385,53 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 400,67 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

This volume provides an informative overview of recent research on the therapeutic potential of various new and natural compounds along with novel technologies for enhanced shelf-life longevity and food safety.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - Food Safety & Security
Science > General
Cooking > Specific Ingredients - Natural Foods
Wydawca:
Apple Academic Press
Seria wydawnicza:
Innovations in Agricultural & Biological Engineering
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781774639153
Rok wydania:
2022
Numer serii:
000786397
Ilość stron:
348
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Part 1: Quality and Health Aspects of Food Preservation  1. Preservation of Bovine Colostrum: Immunotherapeutic Agents to Promote Health.  2. Essential Oil-Based Combined Processing Methods to Pursue Safer Foods.  3. Potential Use of Herbs in Milk and Milk Products.  Part 2: Applications of Novel Biocompounds In Quality and Safety Of Foods  4. Antifungal Lactic Acid Bacteria (Lab): Potential Use in Food Systems.  5. Applications of Antimicrobial Enzymes in Foods.  6. Health Benefits of Antimicrobial Peptides.  7. Applications of Bdellovibrio Bacteria as Biocontrol Agents: Food Safety and Mitigating Clinical Pathogens.  8. Safety Aspects of Novel Bacteriocins.  Part 3: Potential of Novel Technologies for Food Preservation  9. Potential of Non-Thermal Plasma Technology in Food Preservation.  10. Potential of High Hydrostatic Pressure Technology in Food Preservation and Food Safety.  11. Application of Pulsed Light Technology in Microbial Safety and Food Preservation.  12. Novel Packaging Systems for Food Preservation.  13. Role of Biosensors in Quality and Safety of Dairy Foods.  14. Potential Use of Lactic Acid Bacteria (Lab): Protective Cultures in Food Biopreservation. 



Santosh Kumar Mishra, PhD, is an Assistant Professor in the Department of Dairy Microbiology at the College of Dairy Science and Technology at Guru Angad Dev Veterinary and Animal Sciences University, Ludhiana, Punjab, India.





Megh R. Goyal, PhD, PE, is a Retired Professor in Agricultural and Biomedical Engineering from the General Engineering Department in the College of Engineering at the University of Puerto Rico–Mayaguez Campus.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia