• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Non-Saccharomyces yeasts in wine production » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Non-Saccharomyces yeasts in wine production

ISBN-13: 9783659490811 / Angielski / Miękka / 2015 / 76 str.

Mateo Jose Juan;Maicas Sergi
Non-Saccharomyces yeasts in wine production Mateo José Juan 9783659490811 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Non-Saccharomyces yeasts in wine production

ISBN-13: 9783659490811 / Angielski / Miękka / 2015 / 76 str.

Mateo Jose Juan;Maicas Sergi
cena 125,09
(netto: 119,13 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 107,66
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Wine fermentations, as conducted by traditional methods (without inoculation), are not the result of the action of a single species or a single strain of yeast. Rather, the final products result from the combined actions of several yeast species, which grow, in succession throughout the fermentation process. Some studies have described the isolation and identification of yeasts from grape surfaces, and quantitative data on the ecology of grape yeasts have concluded that the isolation process of the total yeast population from the grapes is complex and dependent on many factors. Fermentations are initiated by the growth of various species of Candida, Debaryomyces, Hanseniaspora, Hansenula, Kloeckera, Metschnikowia, Pichia and Torulaspora. Their growth is generally limited to the first two or three days of fermentation, after which they die off. Subsequently, the most strongly fermenting and more ethanol tolerant species of Saccharomyces take over the fermentation. It is believed that during the first step of the fermentation low-fermentative yeasts produce some important reactions in must, which improve the final flavour of wines.

Wine fermentations, as conducted by traditional methods (without inoculation), are not the result of the action of a single species or a single strain of yeast. Rather, the final products result from the combined actions of several yeast species, which grow, in succession throughout the fermentation process. Some studies have described the isolation and identification of yeasts from grape surfaces, and quantitative data on the ecology of grape yeasts have concluded that the isolation process of the total yeast population from the grapes is complex and dependent on many factors. Fermentations are initiated by the growth of various species of Candida, Debaryomyces, Hanseniaspora, Hansenula, Kloeckera, Metschnikowia, Pichia and Torulaspora. Their growth is generally limited to the first two or three days of fermentation, after which they die off. Subsequently, the most strongly fermenting and more ethanol tolerant species of Saccharomyces take over the fermentation. It is believed that during the first step of the fermentation low-fermentative yeasts produce some important reactions in must, which improve the final flavour of wines.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Mikrobiologia
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783659490811
Rok wydania:
2015
Ilość stron:
76
Waga:
0.12 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 0.46
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

José Juan Mateo (PhD in Biology, 1993) and Sergi Maicas (PhD in Biology, 1998) are professors of Microbiology (Universitat de València). Their research is focused on non-Saccharomyces yeasts contributing to the production of volatile compounds in wine.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia