• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

New Omnivorism and Strict Veganism » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

New Omnivorism and Strict Veganism

ISBN-13: 9781032066035 / Twarda / 2023 / 226 str.

New Omnivorism and Strict Veganism  9781032066035 Taylor & Francis Ltd - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

New Omnivorism and Strict Veganism

ISBN-13: 9781032066035 / Twarda / 2023 / 226 str.

cena 707,28
(netto: 673,60 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 654,86
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

A growing number of animal ethicists defend new omnivorism—the view that it’s permissible, if not obligatory, to consume certain kinds of animal flesh and products. This book puts defenders of new omnivorism and advocates of strict veganism into conversation with one another to further debates in food ethics in novel and meaningful ways.

Kategorie:
Nauka, Filozofia
Kategorie BISAC:
Philosophy > Ethics & Moral Philosophy
Nature > Animal Rights
Wydawca:
Taylor & Francis Ltd
Seria wydawnicza:
Routledge Research in Applied Ethics
ISBN-13:
9781032066035
Rok wydania:
2023
Ilość stron:
226
Wymiary:
22.9 x 15.2
Oprawa:
Twarda
Dodatkowe informacje:
Bibliografia

Introduction Cheryl Abbate and Christopher Bobier  Part 1: The Ethics of Freeganism  1. Freeganism: A (cautious) defense Josh Milburn  2. Is there a freegan challenge to veganism? Andy Lamey  Part 2: The Ethics of Eating Insentient Animals  3. Entomophagy: What, if anything, do we owe to insects? Angela K. Martin  4. Don’t eat the bugs! Martijn van Loon and Bernice Bovenkerk  Part 3: The Ethics of Eating Cultured Meat  5. In vitro meat, edibility, and moral properties Rachel Robison-Greene  6. Against flesh: Why We Should Eschew (Not Chew) Lab-Grown and ‘Happy’ Meat Ben Bramble  Part 4: The Ethics of Eating Roadkill  7. Harm-based arguments for strict vegetarianism Donald W. Bruckner  8. Why eating roadkill is wrong: New consequentialist and deontological perspectives Cheryl Abbate  Part 5: The Ethics of Eating Fish  9. A (begrudging and partial) defense of the fishing industry Bob Fischer  10. If you care about anymals, do not fish (or eat fishes) Lisa Kemmerer  Part 6: The Ethics of Eating Disenhanced Animals  11. For their own good? The unseen harms of disenhancing farmed animals Susana Monsó and Sara Hintze  12. Gene editing to reduce suffering Adam Shriver  Part 7: Further Thoughts: Vegan and New Omnivore Policy  13. The ethics and politics of meat taxes and bans nico stubler and Jeff Sebo  14. New omnivore policy: Friend or foe of veganism? Christopher Bobier

Cheryl Abbate is an assistant professor of philosophy at the University of Nevada, Las Vegas. She has published over 30 academic pieces on animal ethics, including “People and Their Animal Companions” (Philosophical Studies), “Valuing Animals As They Are” (European Journal of Philosophy), and “Meat Eating and Moral Responsibility” (Utilitas).

Christopher Bobier is an assistant professor of philosophy and the associate director of the Hendrickson Institute for Ethical Leadership at Saint Mary’s University of Minnesota. His work has been published in the Journal of Agricultural and Environmental Ethics, Zeitschrift für Ethik und Moralphilosophie, Pacific Philosophical Quarterly, Analysis, and Conservation Biology.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia