• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Natural Pigment Extraction from Indian jamun Fruit (Syzygiumcumini L.) » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Natural Pigment Extraction from Indian jamun Fruit (Syzygiumcumini L.)

ISBN-13: 9783659381492 / Angielski / Miękka / 2015 / 108 str.

Shanmugasundaram Manikandan;Jeganathan Prakash Maran;Balasubramani Priya
Natural Pigment Extraction from Indian jamun Fruit (Syzygiumcumini L.) Shanmugasundaram Manikandan              Jeganathan Prakash Maran                 Balasubramani Priya 9783659381492 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Natural Pigment Extraction from Indian jamun Fruit (Syzygiumcumini L.)

ISBN-13: 9783659381492 / Angielski / Miękka / 2015 / 108 str.

Shanmugasundaram Manikandan;Jeganathan Prakash Maran;Balasubramani Priya
cena 223,20
(netto: 212,57 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 222,68
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

A research was carried out to extract natural food colorant with valuable bio-active compounds from Indian jamun fruit under various extraction techniques, followed by the stability of extract in food application was studied for a period of time. Whereby the suitable extraction technique was identified with the help of Response surface modelling methodology. Hence it was identified that the microwave assisted extraction conditions of food colorant with bioactive compounds from Indian jamun fruit was 234.015 mg/100g as cynadine-3-glucoside equivalent of total anthocyanin content (TAC), 138.525 mg/100g as quecertine equivalent of total flavonoid content (TFC), 241.999 mg/100g as gallic acid equivalent of total phenolic content (TPC), 3.596 mg/100g as tannic acid equivalent of total tannin content (TTC) under the optimized extraction time period of 2.09 min. with extraction microwave power 289.98 W from solid: liquid ratio 1:24.95% were found to be higher in extraction rate.

A research was carried out to extract natural food colorant with valuable bio-active compounds from Indian jamun fruit under various extraction techniques, followed by the stability of extract in food application was studied for a period of time. Whereby the suitable extraction technique was identified with the help of Response surface modelling methodology. Hence it was identified that the microwave assisted extraction conditions of food colorant with bioactive compounds from Indian jamun fruit was 234.015 mg/100g as cynadine-3-glucoside equivalent of total anthocyanin content (TAC), 138.525 mg/100g as quecertine equivalent of total flavonoid content (TFC), 241.999 mg/100g as gallic acid equivalent of total phenolic content (TPC), 3.596 mg/100g as tannic acid equivalent of total tannin content (TTC) under the optimized extraction time period of 2.09 min. with extraction microwave power 289.98 W from solid: liquid ratio 1:24.95% were found to be higher in extraction rate.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Life Sciences - Horticulture
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783659381492
Rok wydania:
2015
Ilość stron:
108
Waga:
0.17 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 0.66
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Manikandan Shanmugasundaram and Priya Balasubramani were accredited with Department of Food and Process Engineering, SRM University, Chennai. Prakash Maran Jeganathan was accredited with Department of Food Technology, Kongu Engineering College, Peruandurai. Doing their research in the area of Natural pigment extraction from under utilized material.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia